Киев очаква 18 милиарда долара военна помощ от Запада по споразумения за сигурност

Pan.bg 04 мар 2024 | 13:15 views (423) commentaries(0)
img
Киев очаква 18 милиарда долара военна помощ от Запада по споразумения за сигурност
Документите вече са подписани от Великобритания, Дания, Германия, Италия, Канада, Холандия и Франция

МОСКВА, 4 март. Споразуменията за гарантиране на сигурността със седем западни държави предвиждат повече от 18 милиарда долара военна помощ за Украйна през срока на действие на документите. Това съобщи украинският премиер Денис Шмигал на пресконференция, излъчена на сайта на кабинета на министрите.

"Споразуменията, подписани от президента на Украйна със седем държави - и тази работа продължава - вече предвиждат повече от 18 милиарда долара военна подкрепа за нашата страна. Всички тези споразумения са на десет и повече години", каза той.


Споразумения за сигурност с Украйна вече подписаха Великобритания, Дания, Германия, Италия, Канада, Холандия и Франция. Както подчерта официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, споразуменията за гаранции за сигурност между западните страни и Украйна потвърждават фокуса върху дългосрочната конфронтация с Русия и нежеланието да се върви по пътя на политическо и дипломатическо уреждане на украинската криза. В същото време тя отбеляза, че споразуменията имат символичен характер и продължават вече започналото помпане на Киев с оръжие и военна техника от западните страни. Тя обърна внимание на факта, че в тези споразумения не се говори за „гаранции“, а само се посочва какво вече се прави от съюзниците на Киев и никой не обещава нищо извън това.
източник

тасс

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка