Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в тържествените чествания на Националния празник - 3 март, на връх Шипка

Pan.bg 01 мар 2024 | 13:49 views (440) commentaries(0)
img Pan.bg

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в отбелязването на Националния празник на Република България - 3 март, на връх Шипка. Тържествените прояви по повод Националния празник и 146-ата годишнина от Освобождението на България на върха по традиция са под патронажа на председателя на парламента.

На 2 март 2024 г. председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в тържествената заря-проверка по повод Националния празник в Казанлък, която ще започне в 18.00 часа на площад „Севтополис“. Той ще приеме стpоя на представителните роти на Българската армия и ще произнесе слово.

На 3 март 2024 г. председателят на Народното събрание Росен Желязков ще присъства на благодарствения молебен в храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка. Ритуалът ще бъде отслужен от Старозагорския митрополит Киприан и ще започне в 9.30 часа.

Тържественото отбелязване на Националния празник на Република България и 146 години от Освобождението на страната на връх Шипка ще започне в 11.30 часа. Честването е под патронажа на председателя на Народното събрание Росен Желязков, който ще произнесе слово пред Паметника на свободата.

Председателят на парламента и народни представители ще присъстват в София на Тържествената заря-проверка в 18.30 часа на площад „Цар Освободител“.

/www.parliament.bg/

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка