Шефът на Пентагона: Ако Украйна загуби, НАТО ще се бие с Русия

Pan.bg 01 мар 2024 | 00:46 views (901) commentaries(0)
img
пан.бгШефът на Пентагона: Ако Украйна загуби, НАТО ще се бие с Русия
"Европейска правда", "Украинска правда" — четвъртък, 29 февруари 2024 г., 20:21 ч.

ЛОЙД ОСТИН, ФОТО ОФИС НА ПРЕЗИДЕНТА НА УКРАЙНА

Шефът на Пентагона Лойд Остин смята, че ако Украйна загуби в пълномащабна война срещу Русия, целият Северноатлантически алианс ще трябва да се бие с последната.

Източник: изявление на Остин на изслушването на комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите, „Европейска истина“

Подробности: Въпреки че изслушванията се фокусираха основно върху инцидента с хоспитализацията на Остин в началото на годината, за който той не е информирал предварително Белия дом или Конгреса, конгресмените зададоха и няколко въпроса за степента, в която Украйна се нуждае от военна помощ на САЩ .

Ръководителят на американското министерство на отбраната подчерта, че одобрението на допълнително финансиране за Киев е важно за предотвратяване на ситуация в света, „когато една страна може да преначертае границите на своите съседи и нелегитимно да завземе техните суверенни територии“.

„Знаем, че ако Путин успее, той няма да спре. Той ще продължи да действа по-агресивно в региона. И други лидери по света, други автократи ще гледат на това и ще бъдат окуражени от факта, че това се случи и не можехме да подкрепим една демократична държава“, добави той.

По-късно Остин уточни, че в случай на поражение на Украйна на бойното поле застрашени могат да бъдат преди всичко балтийските страни.


„Ако сте балтийска страна, много се притеснявате дали ще бъдете следващата. Те познават Путин. Те знаят на какво е способен. И честно казано, ако Украйна падне, наистина вярвам, че НАТО ще влезе във война с Русия, " каза той. длъжностно лице

Какво предшества:

Президентът Володимир Зеленски каза на пресконференция миналата седмица, че Украйна е информирала САЩ и по-специално Конгреса за необходимостта да одобри пакет от многомилиардна помощ в рамките на един месец.
Но в момента Камарата на представителите планира да реши проблема с избягването на спирането, а не с помощта на Украйна.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка