ГОРЕЩО - ТАГАРЕВ СЕ РАЗПОРЕДИЛ ДА СЕ ПОДГОТВЯТ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ВОЕННИТЕ ЗАПЛАТИ!

Pan.bg 29 фев 2024 | 21:00 views (4543) commentaries(0)
img
Министър Тагарев се разпоредил да се подготвят документите за увеличение на военните заплати

Министър Тагарев се разпоредил да се подготвят документите за увеличение на военните заплати
„Няма да пращаме войници в Украйна, не се обсъжда този въпрос у нас. Позицията ни е ясна“, заяви той.

Otbrana.com


Дал съм указания, предполагам, че са готови вече документите за увеличение на заплатите на военнослужещите с 10 процента от началото на тази година. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев тази сутрин по БТВ. Обсъждат се и други мерки, подготвят се заповеди за заплащане за фактическо командване, които се отнасят до близо 2000 души, отбеляза още той. Това не е достатъчно, продължаваме да търсим този модел, който ще ни позволи да привлечем хора с качества и решимост да защитават страната си и да ги мотивираме да останат на служба, подчерта министърът.

„Няма да пращаме войници в Украйна, не се обсъжда този въпрос у нас. Позицията ни е ясна“, заяви министърът . Думите му бяха по повод на коментар на френския президентЕманюел Макрон, че не е изключена вероятността за изпращане на западни сухопътни войски в Украйна. Според него е много малко вероятно държава сама да реши да изпраща войници. Ако конфликтът се пренесе после на нейна територия, ще ангажира НАТО в последствие, уточни той.

Министърът допълни, че българската помощ за Украйна е на стойност 47 милиона евро, като 13 милиона са по време на служебното правителство, и заяви, че ще има нова военна помощ от страната ни за Киев, която ще бъде доста по значителна. БТР-ите за Украйна са в София и скоро ще бъдат транспортирани, отговори на въпрос министърът. По този въпрос днес той е поканен в Комисията по отбрана.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка