Русия щурмува Орливка от три страни след изтеглянето на въоръжените сили от Ласточкино

Pan.bg 26 фев 2024 | 22:55 views (4406) commentaries(0)
img
пан.бг
Русия щурмува Орливка от три страни след изтеглянето на въоръжените сили от Ласточкино - ОСУВ "Таврия"
"Украинская правда" — понеделник, 26 февруари 2024 г., 18:51 ч.

ЕКРАННА СНИМКА ОТ DEEPSTATEMAP.LIVE

Руските войски се опитват да щурмуват Орловка от три страни след изтеглянето на въоръжените сили на Украйна от Ласточкино в Донецка област.

Източник: Дмитро Лихова, говорител на ОСУ "Таврия", в предаването на новинарския телетон

Пряка реч: „Въоръжените сили наистина се изтеглиха от село Ласточкине, което се намира непосредствено на запад от Авдиевка. Има трудни условия на терена, има такава каскада от малки резервоари и това се квалифицира като стабилизиране на отбранителната линия. , известно изравняване й. Противникът продължава да прави опити за настъпателни действия в посока на с. Орловка, води ги от три посоки, но те не са успешни.“

Подробности: По думите на Лихови, подразделенията на Силите за отбрана полагат максимални усилия за „унищожаване на противника, който продължава настъплението си с увеличени щурмови групи, щадейки своето „пушечно месо“, имайки превъзходство в авиацията и артилерията“.

Говорителят съобщи още, че в посока Авдиев руската авиация и артилерия превръщат укрепления и селища в солидни руини, където няма за какво да се хванеш. Поради това подразделенията на Силите за отбрана на места са принудени да напуснат позициите си.

история:


На 24 февруари, позовавайки се на анализатори, беше съобщено, че руските войски са окупирали село Ласточкине, западно от Авдиевка.
На 25 февруари Дмитро Лихова, говорител на ОСУ „Таврия“, в коментар за УП заяви, че Ласточкина не е окупирана, части на Силите за отбрана на Украйна са се преместили в западните покрайнини на селото и има продължаващи битки за селището.
На 26 февруари украинските части се изтеглиха от село Ласточкине в посока Авдиев.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка