Зеленски каза, че Сирски подготвя два плана за война, в зависимост от помощта на САЩ

Pan.bg 26 фев 2024 | 22:19 views (261) commentaries(0)
img
пан.бг


Зеленски каза, че Сирски подготвя два плана за война, в зависимост от помощта на САЩ
Александър Шумилин — понеделник, 26 февруари 2024 г., 19:41 ч.

Снимка: Getty Images

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че поведението на украинската армия на бойното поле ще зависи от военната помощ на САЩ.

Източник: Зеленски в интервю за CNN

Подробности: Според Зеленски, главнокомандващият на въоръжените сили Александър Сирски разработва два варианта на плана за това как да продължат боевете. "Ако Киев получи помощ от САЩ, той ще може да започне да отблъсква Русия. Ако не, ще трябва да се съсредоточи само върху отбраната", се казва в статията.

Зеленски каза още, че без помощта на Съединените щати за Украйна ще бъде не само трудно да спечели нови победи на бойното поле, но също така ще бъде трудно да поддържа защитата си тази година.

Пряката реч на Зеленски: „Хората ще бъдат готови, но боеприпасите няма да са готови, бригадите няма да са готови... не само за нашето контранастъпление, те няма да са готови за отбрана, за това да останем силни. Ще бъде много труден."В неделя, 25 февруари, по време на пресконференция Зеленски каза, че март-април ще бъдат трудни за Украйна и също така каза, че Русия готви офанзива в края на май или в началото на лятото.
Той каза още, че ако Украйна е получила достатъчно оръжия, е щяла да победи руснаците.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка