Нов пакет помощи от Германия: артилерийски снаряди, дронове и машини за разминиране

Pan.bg 26 фев 2024 | 22:13 views (277) commentaries(0)
img
пан.бгНов пакет помощи от Германия: артилерийски снаряди, дронове и машини за разминиране
„Европейска истина“ — понеделник, 26 февруари 2024 г., 20:47 ч.

Векторна, илюстративна снимка: quantum-systems.com

На 26 февруари германското правителство съобщи за изпращането на друга партида военна помощ за Украйна, която включваше, наред с други неща, артилерийски снаряди, дронове и машини за разминиране.

Източник: "Европейска истина" с позоваване на сайта на германското правителство

Подробности: Според списъка Украйна наскоро е получила 14 000 155 mm боеприпаси от запасите на Бундесвера и произведени в германски заводи, както и четири машини за разминиране WISENT 1.

Освен това Федерална република Германия предаде три мобилни, дистанционно управляеми и защитени системи за разминиране, оборудване за обезвреждане на взривоопасни предмети и 250 комплекта инструменти с взривни материали.

В пакета се споменават и 10 разузнавателни безпилотни летателни апарата Vector с резервни части, 22 системи за сензори и заглушаване на дронове, 12 сателитни комуникационни терминала и четири гранични патрулни машини.

Германското правителство също така актуализира списъка с помощта, която планира да предостави на Украйна в бъдеще. Имаше 10 допълнителни бронирани ремонтни и евакуационни машини Bergepanzer 2 и 20 системи от сензори и заглушители срещу дронове.
ВИДЕО НА ДЕНЯ

По-рано този месец, по време на посещението на Володимир Зеленски в Берлин, германският канцлер Олаф Шолц заяви, че Германия се готви да отпусне нов пакет от военна помощ за Украйна в размер на 1,1 милиарда евро.

Общо Германия е отделила или е поела ангажименти за военна помощ на Украйна в размер на 28 милиарда евро, от които 7 милиарда ще бъдат в течение на 2024 г. Германия е вторият по големина доставчик на военна помощ за Украйна.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка