Проверка установи, че Пентагонът няма план за поддръжка на прехвърлена в Украйна

Pan.bg 22 фев 2024 | 05:40 views (12877) commentaries(0)
img
пан.бгПроверката установи, че Пентагонът няма план за поддръжка на оборудването, прехвърлено в Украйна
Олена Ивашкив — четвъртък, 22 февруари 2024 г., 03:49Министерството на отбраната на САЩ не е разработило план за осигуряване на дългосрочно използване на бронирани машини Bradleys, Strykers и Abrams и системи за противовъздушна отбрана PATRIOT, предоставени на въоръжените сили на Украйна.

Източник: Службата на генералния инспектор на Министерството на отбраната на САЩ

Подробности: В доклада се посочва, че Пентагонът не е разработил и внедрил план за поддръжка на оборудването, предоставено на Украйна за периода на потенциалното му използване.

Без адекватни резервни части, боеприпаси и поддръжка въоръжените сили няма да могат да поддържат функционирането на тези оръжейни системи.

Става дума за оборудване, което е предоставено от януари до септември 2023 г.

Пряка реч от генералния инспектор на отбраната на САЩ Робърт Сторч: „Докато Министерството на отбраната в момента работи върху разработването на такъв план, липсата на предвидливост по този въпрос е обезпокоителна и трябва да бъде коригирана незабавно.“

Повече подробности: Прегледът също така установи, че САЩ са предоставили на Украйна „ограничени резервни части, боеприпаси и поддръжка“ след прехвърлянето на оръжейни системи и не са одобрили цялостен план за поддръжка на оборудването.

Липсата на такова планиране застрашава способността на Украйна да използва ефективно предоставеното оборудване, както и готовността на Министерството на отбраната на САЩ да противодейства на други заплахи за националната сигурност, ако е необходимо.

armstrade.org фото


източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка