Пентагонът нарече изтеглянето на украинските сили от Авдиевка "стратегическо"

Pan.bg 21 фев 2024 | 08:13 views (512) commentaries(0)
img
пан.бг

Пентагонът нарече изтеглянето на украинските сили от Авдиевка "стратегическо".
Олга Хлущенко — сряда, 21 февруари 2024 г., 00:48

Сабрина Сингх, снимка: Пентагонът

Пентагонът нарече изтеглянето на украинските сили от Авдиевка "стратегическо" - за да запази собствената си артилерия и снаряди, които изпитват критичен недостиг, без помощта на САЩ.

Източник: Заместник-говорителят на Пентагона Сабрина Сингх, цитирана от Suspilne, Ukrinform

Подробности: Според Сингх, ако Пентагонът не получи финансиране от Камарата на представителите, той няма да може да достави критично необходими пакети на Украйна. Тогава военните ще бъдат принудени да избират и вземат решения за това кои градове могат да задържат .

Пряка реч: „Не мога да предвидя, това ще бъдат решения на украинците, за които те могат да говорят. Сега има критична борба за живота им и страната, така че ние се нуждаем от финансиране незабавно. Това е тревожен сигнал от октомври.“

Подробности: Тя предположи, че в момента няма опасения, въпреки че има градове под обстрел и заплаха.

Пряка реч: "Ще пренасоча този въпрос към украинците, но не съм сигурна, че те ще ви кажат военните си планове. Но те се бият всеки ден, за да овладеят всяка педя територия. Не мога да говоря за конкретен град."


Подробности: В същото време Министерството на отбраната на САЩ уверява, че е в състояние да осигури доставката на нови пакети помощ за Украйна в кратък период от време, веднага след като Конгресът на САЩ приеме съответния законопроект.

Пряка реч: „Веднага щом Конгресът ни предостави тези правомощия (по отношение на финансирането на помощта – бел. ред.), мисля, че ще можем доста бързо да доставим PDA (пакети, разпределени с президентска заповед – бел. ред.) на украинците.“

Какво предшества: Белият дом обяви, че Украйна е загубила Авдиевка поради бездействието на Конгреса на САЩ.

Преди това подобно изявление направи ръководителят на МВнР на Украйна Дмитро Кулеба, който акцентира върху недостига на оръжия в украинската армия поради липсата на решение на Конгреса на САЩ за допълнителна помощ на Украйна.

Както знаете, от няколко месеца Конгресът на САЩ не може да одобри допълнителна помощ за Украйна поради липсата на компромис от страна на републиканците в Камарата на представителите относно регулирането на миграцията по границата с Мексико.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка