ОGP: Участниците в Евромайдан бяха убити от украински служители на реда под влиянието на Русия, нямаше руски снайперисти

Pan.bg 19 фев 2024 | 16:09 views (771) commentaries(0)
img
пан.бгOGP: Участниците в Евромайдан бяха убити от украински служители на реда под влиянието на Руската федерация, нямаше руски снайперисти
Валентина Романенко — понеделник, 19 февруари 2024 г., 13:43 ч
15176
OGP: Участниците в Евромайдан бяха убити от украински служители на реда под влиянието на Руската федерация, нямаше руски снайперисти
снимка "Радио Свобода"

Всички насилствени престъпления и убийства на участници в Революцията на достойнството през 2013-2014 г. са извършени от украински служители на реда по заповед на украинските власти и под влиянието на Руската федерация.

Източник: Началникът на отдела по въпросите на Майдана на Генералната прокуратура Алексий Донски на брифинг в Киев на 20 февруари, цитира Интерфакс-Украйна

Пряка реч: „Ако някой иска да чуе, че е имало руски снайперисти, руски служители на реда на Майдана, тогава няма такова нещо. Това е красива версия, която не се основава на реални факти. Това бяха украински служители на реда , които са получавали инструкции от украинските власти, които са убивали и извършвали жестоки престъпления“.

Подробности: Според Донски престъпленията са извършени от украински служители на реда, но „Руската федерация е имала огромно влияние върху приемането на тези решения, върху целия ход на събитията, които се случиха по време на Революцията на достойнството“.

Представителят на ОГП подчерта, че конкретните фактори на това влияние са на ниво доказателства, които ще бъдат представени в съда.

Говорейки за влиянието върху организаторите на престъпления от ниско и средно ниво, Донски разказа за подозрението на 20 служители на ФСБ на Руската федерация и служители на СБУ, „които съвместно са взаимодействали в информационни дейности“.

Пряка реч: „Това не беше чисто пропагандна дейност, а всъщност начин за легитимиране на онези незаконни действия, организирани от украинските власти и извършвани от украински служители на реда.

20 служители на ФСБ, включително петима генерали, идваха няколко пъти в Украйна и заедно със служители на СБУ изготвиха съответните информационни материали, които станаха основа за извършване на определени престъпни деяния.


източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка