Ген.Сирски: Руснаците щурмуват Синковка, за да блокират Купянск, изтеглили са резерви

Pan.bg 11 дек 2023 | 17:03 views (1527) commentaries(0)
img
пан.бг


Руснаците щурмуват Синковка, за да блокират Купянск, изтеглили са резерви - Сирски
Станислав Погорилов — понеделник, 11 декември 2023 г., 12:35 ч.

Снимка: Getty Images

Руските нашественици се опитват да превземат град Синковка с помощта на щурмови роти, за да създадат условия за блокиране на Купянск, сега нашествениците прехвърлят резерви в този район.

Източник: Командващ Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Александър Сирски в Telegram

Пряка реч: „За да създаде условия за блокиране на Купянск, врагът се опитва да превземе селището Синкивка със силите на щурмовите роти. Въпреки това понася значителни загуби в жива сила. Във връзка с това започна прехвърляне на щурм единици, които са били в резерв в този район." .

Подробности: По думите му освен това окупаторите водят активни настъпателни действия в направленията Новоселивске, Стелмаховка, Лиман Първи и в посока Сиверск.

В Лиманско направление противникът провежда настъпление с цел изместване на нашите войски отвъд река Черен жребец и от района на Серебрянското горско стопанство.

Провежда неуспешни щурмови операции в посока Житливка, Терна и постоянно прехвърля личен състав от територията на Руската федерация за допълване на щурмовите части.

Руските окупатори също съсредоточават значителни усилия в посока Бахмут северно и западно от града. За щурмови операции те използват въздушнодесантни части, части със специално предназначение и 200 отделна мотострелкова бригада на Северния флот.

Командирът увери, че защитниците държат здраво заетите позиции. Командирите и щабовете от всички нива извършват денонощен анализ на оперативната обстановка и разработват ефективни методи за по-нататъшно унищожаване на противника.

Сирски съобщи, че на изток руските загуби са приблизително осем пъти по-големи от загубите на украинските сили за отбрана. Въпреки това окупаторите залагат на човешкия ресурс.

Той припомни, че само през ноември Силите за отбрана са унищожили около единадесет хиляди души личен състав на противника и повече от 1100 единици бойна техника: около 130 танка и 260 единици артилерия и минохвъргачки от различен калибър.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка