Блинкен: Русия трябва да бъде "спряна в Украйна"

Pan.bg 11 дек 2023 | 07:10 views (2398) commentaries(0)
img
пан.бг

Блинкен: Русия трябва да бъде "спряна в Украйна"
Олга Хлущенко — понеделник, 11 декември 2023 г., 4:04 ч.

Блинкен, снимка: Getty Images

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отбеляза, че Русия трябва да бъде "спряна в Украйна", защото Руската федерация може да атакува страна от НАТО и да въвлече САЩ в "по-широк конфликт".

Източник: Blinken в интервю за CNN

Откровен разговор: „Мисля, че единствените хора, които ще бъдат щастливи, ако искането за допълнителния бюджет не бъде гласувано и одобрено от Конгреса, седят в Москва, Техеран, Пекин.“

„Това е абсолютно жизненоважно за Украйна. Те (Силите за отбрана – ред.) постигнаха значителен напредък през последната година и отблъснаха руската агресия, като си върнаха повече от 50 процента от територията, която беше превзета от февруари 2022 г.“

Подробности: Блинкен добави, че Русия трябва да бъде "спряна в Украйна", за да не атакува страната от НАТО и да въвлече Съединените щати в "по-широк конфликт".

Припомняме: на 6 декември проектозаконът за оказване на помощ на Украйна, Израел и Тайван не мина процедурно гласуване в Сената на Конгреса на САЩ.
ВИДЕО НА ДЕНЯ

В същото време Белият дом обяви засилването на сътрудничеството между отбранителните индустриални бази на САЩ и Украйна и съвместното производство на оръжия.

Президентът Володимир Зеленски не успя да говори онлайн със сенатори на затворен брифинг, уж поради променящата се военна ситуация, но Стефанчук, Йермак и Умеров се срещнаха с конгресмените.
източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0