ГЩ Украйна: Руснаците се опитаха да пробият отбраната в авдиевското направление, отбити са 39 атаки

Pan.bg 11 дек 2023 | 07:01 views (456) commentaries(0)
img
пан.бг
Руснаците се опитаха да пробият отбраната в авдиевското направление, отбити са 39 атаки - Генщаб
Катерина Тищенко — неделя, 10 декември 2023 г., 19:49 ч.

Украински военни, снимка на Генералния щаб на въоръжените сили

В неделя на фронта се състояха 82 бойни сблъсъка, по-специално защитниците отблъснаха 39 вражески атаки в посока Авдиев.

Източник: сводка на Генералния щаб на въоръжените сили

Детайли: През денонощието са се състояли 82 бойни сблъсъка.

Противникът е нанесъл 2 ракетни и 33 въздушни удара, нанесъл е 29 ракетни залпови стрелби по позиции на украинските войски и населени места. В резултат на руски терористични атаки има ранени сред цивилното население. Унищожени и повредени са частни жилищни сгради и друга гражданска инфраструктура.

Във волинското и полиското направление оперативната обстановка не се е променила съществено.

По посоките Сиверски и Слобожански около 25 населени места бяха ударени от вражески артилерийски и минохвъргачни атаки, сред които Хриновка, Клюси, Архиповка от Черниговска област; Середина-Буда, Прогрес, Дружба, Кружок, Грабовске, Попивка от Сумска област; Козача Лопан, Графске, Вовчанск, Бочково, Бударки от Харковска област.


В посока Купянск украинските защитници отразиха 4 атаки на противника в района на Синковка и Петропавловка на Харковска област. Противникът нанесе въздушни удари в районите на Петропавловка, Харковска област и Твердохлибово, Луганска област. Около 10 населени места, включително Дворична, Синковка, Петропавловка, Ивановка и Берестов в Харковска област, бяха подложени на артилерийски и минометен обстрел.

В Лиманско направление силите за отбрана отразиха 5 атаки на противника в районите на Терни, Весели, Донецка област и Макеевка, Луганска област. Противникът нанесе въздушни удари в района на Макеевка и Серебрянското горско стопанство на Луганска област. Около 10 населени места, включително Невске, Белогоровка от Луганска област и Торске, Серебрянка, Верхньокамянске, Спирне, Роздоливка, Донецка област, са били засегнати от вражески артилерийски и минометни атаки.

В посока Бахмут силите за отбрана отблъснаха 11 вражески атаки в районите Григоровка, Богдановка, Ивановски, Клищиевка и Андриевка на Донецка област. Противникът нанесе въздушни удари в районите на населените места Часов Яр и Торецк в Донецка област. Около 10 населени места бяха подложени на артилерийски и минометен обстрел, включително Орихово-Василовка, Марково, Богдановка, Клищиевка, Андриевка, Ню Йорк на Донецка област.

В посока Авдиевка украинските войници отблъснаха 39 вражески атаки в районите източно от Новобахмутивка, Степовой, Авдиевка, южно от Северной и Тоненкой, Первомайски на Донецка област. Тук врагът неуспешно се опита да пробие отбраната на украинските войски. Противникът нанесе въздушни удари в районите на населените места Калинове, Очеретине, Новопокровске и Авдиевка в Донецка област. Около 15 населени места, включително Керамик, Новобахмутивка, Степове, Авдиевка, Карловка, Первомайске, Невелске на Донецка област, бяха поразени от артилерийски и минометен огън на противника.

В Мариинско направление силите за отбрана продължават да сдържат врага в района на Маринка и Новомихайловка на Донецка област, където противникът с подкрепата на авиацията е нанесъл 14 неуспешни атаки на позициите на защитниците. Такива населени места в Донецка област като Красногоровка, Георгиевка, Маринка, Победа, Новомихайловка попаднаха под артилерийски и минохвъргачен обстрел на окупаторите.

В Шахтарско направление силите за отбрана отблъснаха всички атаки на противника, който се опита да изтласка украинските части от окупираните позиции в района югоизточно от Въгледар, Донецка област. Около 10 населени места, сред които Водяне, Въгледар, Золота Нива, Урожане, Ровнопол в Донецка област, са били поразени от артилерийски и минометен обстрел.

В Запорожко направление силите за отбрана отразиха 3 атаки на противника в района на Роботин на Запорожка област. Повече от 20 населени места, включително Левадне, Малиновка, Верхня Терса, Чаривне, Новоандриевка и Камянске в Запорожка област, бяха ударени от артилерийски и минометни атаки.

Тягинка, Ивановка, Антонивка от Херсонска област и град Херсон бяха подложени на вражески артилерийски огън в посока Херсон; Очаков, Николаевска област.

Силите за отбрана ще продължат да задържат позиции на левия бряг на Днепър в района на Херсон и да продължат да нанасят огневи поражения на противника.

Подразделенията на ракетните войски са повредили 3 района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника и 1 склад с боеприпаси на руските окупатори.
източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка