Зеленски критикува безхаберието и бюрокрацията във Въоръжените сили на Украйна

Pan.bg 06 ное 2023 | 00:38 views (536) commentaries(0)
img
пан.бгПрезидентът обещава промени по отношение на безхаберието, съветщината и бюрокрацията във Въоръжените сили
Катерина Тищенко — неделя, 5 ноември 2023 г., 18:43 ч.

Владимир Зеленски и военните, снимка OP

Президентът Володимир Зеленски уверява, че ще бъдат въведени необходимите промени, по-специално по отношение на небрежността, „съветизма“ и бюрокрацията в армията.

Източник: вечерно обръщение на президента

Откровен разговор: „Когато преминаваме през седмици като тази, изпълнени с болка и трудни дискусии, важно е хората да разберат, че това, което е в сърцата им, се вижда и промените, които са необходими, ще бъдат направени.

Това се отнася за много неща, от небрежността, която се случва, до съветската система и ужасната бюрокрация, които не позволяват на Украйна, не позволяват на много от нашите отбранителни сили да реализират потенциала си правилно - ефективно."

Подробности: Зеленски каза, че е необходимо да се защити Украйна и не се съмнява, че това ще бъде направено.

„Да вярваш в Украйна означава да знаеш, че Украйна и украинците могат да запазят своята независимост, ще я запазят, ще върнат своята. Но, както след 24 февруари, това може да бъде направено заедно – и само заедно, в единство, с грижа за държавата , за тези, които са до вас, за украинците, независимо къде се намират. Най-важното е да запазим единството на народа. И аз съм благодарен на всички, които полагат усилия за това", добави той.


история:

В интервю за The Economist главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний заяви в частност, че ситуацията на фронта е стигнала до задънена улица, когато нито една от страните не може да напредне, защото са еднакво технологично оборудвани. Това му напомня за събитията от Първата световна война.
Заместник-ръководителят на кабинета на президента Игор Жовка, коментирайки статията на Залужни в списание The Economist, каза, че военните не трябва да изнасят на обществеността това, което се случва на фронта.
В същото време президентът Володимир Зеленски не смята ситуацията на фронта за патова и заяви, че Украйна няма да преговаря с Русия.
Във факта, че президентската канцелария критикува Залужний за последните материали, западните медии виждат „ярък публичен упрек“, който показва пропастта между военното и гражданското ръководство в Украйна.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка