Германски генерал: Военната подкрепа на Украйна е задача за десетилетия

Pan.bg 03 ное 2023 | 12:33 views (414) commentaries(0)
img
Германски генерал: Военната подкрепа на Украйна е задача за десетилетия
„Европейска истина“ — петък, 3 ноември 2023 г., 11:35 ч.
3785

Германия е решена да предостави военна подкрепа на Украйна до края на това десетилетие и след това.

Източник: "Европейска истина", генерал-майор Кристиан Фройдинг, началник на Специалния щаб за Украйна към Министерството на отбраната на Германия, в интервю за вестниците Stuttgarter Zeitung и Stuttgarter Nachrichten

Подробности: Според него с началото на войната в Близкия изток нищо не се променя за Германия: „За нас е ясно: ние подкрепяме Украйна по същия начин, както Израел“.

Въпреки това, както отбеляза генералът, първоначалната ситуация в двете страни е много различна.

„Украинските въоръжени сили тепърва започват да се модернизират. Израелската армия е добре оборудвана, добре обучена и готова да води война от ден на ден. Икономическите възможности на Украйна и Израел също са напълно различни. Освен това естеството на войната е различна", обясни Фройдинг.

Той отбеляза, че ако началото на голямата война е било основно за ситуационна подкрепа, сега се извършва планиране в дългосрочен план.


„Заедно с Украйна и нашите партньори ние говорим за това как трябва да изглеждат бъдещите украински въоръжени сили. Едно е ясно: военната подкрепа за Украйна е задача до края на десетилетието и след това. Нашето бюджетно планиране вече осигурява средства до 2032 г., което показва нашата решителност“, каза генералът.

Той подчерта необходимостта да се помогне на Украйна да развие способностите си, за да може да остане свободна държава, способна да се защитава и да възпира нападателите.

„За мен борбата за свобода няма срок на годност“, каза германският генерал.

Фройдинг каза още, че от началото на пълномащабната руска агресия срещу Украйна повече от 8000 украински войници са били обучени в Германия.

Преди ден Германия съобщи за нова партида военна помощ, прехвърлена на Украйна, която включва разнообразно оборудване - от бронирани превозни средства до защитни очила.

Припомняме, че предишният пакет включваше още една система IRIS-T, боеприпаси и бронетранспортьори.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка