Белият дом реагира на статия на Залужни пред The ​​Economist

Pan.bg 03 ное 2023 | 00:50 views (623) commentaries(0)
img
пан.бг


Белият дом реагира на статията на Залужни
Олена Ивашкив — петък, 3 ноември 2023 г., 00:10 ч.

Джон Кърби, снимка от Getty Images

Координаторът на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби описа статията на генерал Залужни пред The ​​Economist като един от важните аргументи, които потвърждават спешната нужда от допълнителна подкрепа за Украйна.

Източник: Кърби в четвъртък по време на брифинг за пресата във Вашингтон, Укринформ

Пряката реч на Кърби: „Мисля, че това подчертава колко е важно да продължим да подкрепяме Украйна.

Ние се развиваме и вече сме еволюирали в контекста на това, което предоставяме на Украйна, както се разви самата война. И подозирам, че този процес ще продължи“.

Подробности: Кърби също отбеляза, че в хода на войната нуждите на страните се променят, включително по отношение на оръжейните системи, които партньорите предоставят на Украйна.

Той подчерта, че ще бъде изключително по-лесно да се задоволят текущите нужди, ако Конгресът одобри искането на президента Байдън с допълнително финансиране, включително с подкрепата на Украйна. Кърби също така отбеляза, че този пакет предоставя не само нови възможности за Украйна, но и попълване на средствата на самите Съединени щати.


история:

В колонка за "Икономист" главнокомандващият на въоръжените сили заяви, че войната на Русия с Украйна преминава към етапа на "позиционни" боеве със статични и изтощителни битки, които изискват високи технологии за победа.
Валерий Залужный посочи 5 приоритета: военновъздушна мощ, средства за радиоелектронна борба, контрабатарейна борба, минно-взривни технологии и изграждане на мобилизационни резерви.
В интервю за The Economist Залужни каза, че ситуацията на фронта е стигнала до задънена улица, когато нито една страна не може да напредне, защото са еднакво технологично оборудвани. Това му напомня за събитията от Първата световна война.

Генералът смята, че е необходим мощен технологичен скок, за да се излезе от задънената улица.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка