Началникът на Военната академия участва в честванията за Деня на народните будители

Pan.bg 02 ное 2023 | 21:05 views (719) commentaries(0)
img Pan.bg

На 1 ноември, в чест на Деня на народните будители пред Президентството се състоя традиционната церемония по издигане на националното знаме. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие строя на Националната гвардейска част. Много гости и граждани присъстваха на тържествената смяна на караула, по повод празника.

В своето приветствие в Гербовата зала на Президентството, държавният глава изтъкна: „Искам да благодаря на всички хора на изкуството, учители, мъже и жени на доблестния пример и куража, които следват ден след ден своята мисия на будители. На всички вас, почетната кохорта от днешни будители, благодаря, че отстоявате смисъла на този чист и свят за всеки българин празник в своето ежедневие. Духовността, просветата и родолюбието са в основата на напредъка, единството, силата и самочувствието на българската нация. Днес нашите деца гледат към бъдещето през технологиите, но именно будителството ни връща към нашата същност, към нашите корени. Днес, утре и завинаги ще имаме необходимостта от моралните стожери на България, за да не забравяме кои сме, за да помним най-важния урок – силата на будителността да ни води през изпитанията на времето“ – каза още президентът.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Възпоменателен медал „Васил Левски – 150 години безсмъртие“

По-късно, в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната се състоя награждаване на военнослужещи, цивилни служители, представители на научни и образователни институции, ръководители и преподаватели във висши военни училища и институции, хора на изкуството.

„За проявен висок професионализъм, за постигнати резултати при изпълнение на служебните задължения, за принос в развитието и усъвършенстването на военнообразователната система, за доказани заслуги в областта на българската култура и образование“ бяха удостоени редица личности, един от които е и началникът на Военната Алма матер генерал-майор Тодор Дочев.

От името на министъра на отбраната Тодор Тагарев на тържествената церемония в министерството на отбраната, наградите връчи заместник-министър Атанас Запрянов, който каза: „На този ден почитаме онези българи, които възродиха българския дух, подпомогнаха българското Възраждане, организираха национално-революционните борби за освобождението на България, поставиха основите на Третата българска държава, развиха нейните наука, изкуство, култура и въоръжените сили. Фокусирали сме се върху развитието на военното образование, подобряване на учебните програми, повишаване на статута на курсантите във висшите военни училища“.

В отговор, генерал-майор Тодор Дочев – началник на Военна академия „Г. С. Раковски“, подчерта: „Приемам този възпоменателен медал като награда за целия колектив на Военната академия, които със своите научни дирения, публикации и издирвателни дейности спомогнаха за ознаменуване на бележитата годишнина – 150 години безсмъртие на Левски“.

/www.rndc.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Началникът на Военната академия участва в честванията за Деня на народните будители

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка