Министерството на отбраната отличи представители на военнообразователни институции по повод 1 ноември – Ден на народните будители

Pan.bg 02 ное 2023 | 05:32 views (532) commentaries(0)
img Pan.bg

По традиция на 1 ноември, Ден на народните будители, Министерството на отбраната отличи военнослужещи, цивилни служители, представители на научни и образователни институции, ръководители и преподаватели във висши военни учебни заведения, хора на изкуството. Предметните награди – възпоменателен медал „Васил Левски – 150 години безсмъртие“ - се връчват със заповед на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Те са за проявен висок професионализъм, за постигнати резултати при изпълнение на служебните задължения, за принос в развитието и усъвършенстването на военнообразователната система, за доказани заслуги в областта на българската култура и образование.

От името на министъра на отбраната Тодор Тагарев на тържествена церемония днес наградите връчи заместник-министър Атанас Запрянов. Тази година акцент е военнообразователната система на страната. Отличени бяха работещи във висшите военни училища, Военната академия „Г. С. Раковски“, Военномедицинската академия, Националния военноисторически музей, научни институти и партньорски институции и организации като Министерството на образованието и науката, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В приветствието си заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов подчерта, че Министерството на отбраната има много добро сътрудничество с институциите, които осигуряват нормативно дейността на военнообразователната система. „Фокусирали сме се върху развитието на военното образование, подобряване на учебните програми, повишаване на статута на курсантите във висшите военни училища“, посочи той. Заместник-министър Запрянов допълни: „На този ден почитаме онези българи, които възродиха българския дух, подпомогнаха българското Възраждане, организираха национално-революционните борби за освобождението на България, поставиха основите на Третата българска държава, развиха нейната наука, изкуство, култура и нейните въоръжени сили“.

Сред отличените бяха и председателят на Инициативния комитет за изграждане и откриване на паметник на Васил Левски във Военната академия о.з. генeрал Михо Михов (командващ Военновъздушните сили в периода 1992 – 1997 г. и началник на Генералния щаб на Българската армия в периода 1997 – 2002 г.) и участници в инициативата. „Това беше едно голямо дело – да съберем на едно място идеолозите на нашата национална революция. И в двора на военната Алма Матер да има както паметник на Раковски, така и паметник на Левски – основоположниците на нашето военно дело“, заяви заместник-министър Запрянов.

www.mod.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Министерството на отбраната отличи представители на военнообразователни институции по повод 1 ноември – Ден на народните будители

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка