ГУР: Украински спецчасти десантираха в Крим, имаше битка със загуби от двете страни

Pan.bg 04 окт 2023 | 19:41 views (637) commentaries(0)
img
пан.бг

Украински спецчасти десантираха в Крим, имаше битка със загуби - ГУР
Олена Рощина, Валентина Романенко — сряда, 4 октомври 2023 г., 14:24 ч.

Лодки, които акустираха на брега на Крим, екранна снимка от видеото на GUR

Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна заяви, че спецчастите са десантирали на територията на окупирания Крим и са атакували врага, а след изпълнение на задачата са напуснали.

Източник: ГУР на Министерството на отбраната на Украйна, представител на украинското военно разузнаване Андрий Юсов в коментар за "Украинская правда"

Дословно ГУР: „Специалните части на Стугна и Братства в състава на специалното подразделение Тимур ГУР на Министерството на отбраната на Украйна десантираха на територията на Кримския полуостров и нанесоха огневи щети на московските окупатори!“

Крим ще бъде украински! Слава на Украйна!".

Подробности: ГУР показа видео, на което се вижда как лодките плуват към брега.ГУР не уточнява кога е извършено десантирането.

Андрий Юсов, представител на ГУР на МОУ, поясни в коментара на УП, че след като е изпълнила задачата, нанесла загуби на противника, групата на специалните части се е оттеглила, макар и с известни загуби.

Пряка реч: „Имаше бой с руските окупатори, има много убити и ранени сред личния състав на нашествениците. За съжаление има загуби сред украинските защитници, които обаче не са съизмерими с руските.

Продължава специална операция за деокупация на Крим.

Апелираме към всички жители на полуострова да изчакат и да помогнат всячески на Силите за отбрана при връщането на украинските територии.

Справка: Командирът на специалното подразделение на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна под псевдоним Тимур участва в освобождаването на остров Змийни.
източник

Українська правда


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка