Кулеба: Ние не вярваме, че подкрепата на САЩ се колебае

Pan.bg 02 окт 2023 | 10:57 views (651) commentaries(0)
img
пан.бг
Кулеба: Ние не вярваме, че подкрепата на САЩ се колебае
„Европейска правда“, „Украинска правда“ — понеделник, 2 октомври 2023 г., 10:33 ч.

КУЛЕБ, СНИМКА МВнР

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба каза, че въпреки липсата на решение на САЩ да помогнат на Украйна на фона на евентуално затваряне, подкрепата на Щатите не се колебае.

Източник: Кулеба по време на разговор с журналисти в Киев в понеделник преди началото на неформалната среща на външните министри на ЕС, "Европейска истина"

Откровен разговор: „Въпросът е дали случилото се в Конгреса на САЩ миналия уикенд е случайност или система. Мисля, че беше случайност. Имаме много задълбочена дискусия и с двете страни в Конгреса, републиканци и демократи.“

Подробности: Той отбеляза, че на фона на потенциално затваряне в Съединените щати „решението беше взето такова, каквото беше“.

Откровен разговор: „Но сега работим и с двете страни на Конгреса, за да сме сигурни, че това няма да се повтори при никакви обстоятелства. Така че не смятаме, че подкрепата на САЩ се колебае.“

Повече подробности: Както подчерта шефът на външното министерство, САЩ разбират, че „в Украйна е заложено много повече, отколкото само Украйна – става въпрос за стабилността и предвидимостта на света“.

Той смята, че "може да се намерят необходимите решения".

история:

Този уикенд САЩ приеха в последния момент междинен бюджет, който предотвратява спирането на правителството, но без помощ за Украйна, за да увеличи шансовете й за приемане.
След това президентът на САЩ Джо Байдън призова републиканците в Конгреса да предотвратят проблеми с помощта за Украйна.
Министерството на външните работи на Украйна заяви, че ситуацията с гласуването на временния бюджет в САЩ и подписването му от президента Джо Байдън няма да повлияе на получаването на предварително обявената помощ за Украйна.

източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка