ISW:Путин заповяда на Шойгу да спре контранастъплението на ВСУ до началото на октомври

Pan.bg 25 сеп 2023 | 10:40 views (734) commentaries(0)
img
пан.бг
Путин нареди на Шойгу да спре контранастъплението на въоръжените сили до началото на октомври - ISW
Станислав Погорилов — понеделник, 25 септември 2023 г., 07:34 ч

Владимир Путин, Сергей Шойгу, снимка: Getty Images

Президентът на страната-агресор Владимир Путин даде краен срок до октомври на своя министър на отбраната Сергей Шойгу да спре контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, съобщава "Институтът за изучаване на войната" с позоваване на вътрешен източник.

Източник: ISW, цитирайки вътрешен източник

Буквално: „Вътрешен източник в Кремъл твърди, че уж Путин е дал срок от един месец до началото на октомври 2023 г. на руския министър на отбраната Сергей Шойгу да подобри ситуацията на фронта, да спре украинските контранастъпления и да върне инициативата на руските войски“.

Подробности: Съобщава се изявление на вътрешен човек, което показва, че висшето командване на руската армия може да нарежда непрекъснати контраатаки с надеждата да доведе до кулминация на украинска контраофанзива, дори ако това има висока цена за руския военен капацитет.

Аналитичният доклад на ISW споменава, че Путин за първи път призна началото на украинската контраофанзива на 9 юни, наблягайки на два ключови и постоянни наратива: че украинските сили няма да постигнат значителни печалби поради добре подготвената руска отбрана и че украинските сили ще понесат тежки загуби на личен състав и западна военна техника.

„Путин и Кремъл представят руските отбранителни операции като голяма победа на бойното поле, а постоянните руски контраатаки позволяват на Кремъл да твърди, че тези операции са изолирани победи на фона на общата липса на руски успех другаде на фронта“, докладът казва.


Анализаторите предполагат, че тези усилия вероятно са насочени към подкопаване на подкрепата и доверието в украинските сили в Украйна и на Запад.

„Путин може да е наредил на руското военно командване да задържи всички първоначални отбранителни позиции, за да създаде илюзията, че украинските контраофанзиви не са постигнали тактически или оперативен ефект, въпреки значителната западна подкрепа. Въпреки това, тази информационна кампания може да успее само в дългосрочен план, ако, ако руските войски реално могат да попречат на украинските сили да пробият и освободят големи територии“, отбелязва ISW.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка