Британско разузнаване: Руснаците засилиха операциите в долното течение на Днепър в района на Херсон

Pan.bg 19 сеп 2023 | 10:08 views (490) commentaries(0)
img
пан.бг


Руснаците засилиха операциите в долното течение на Днепър в района на Херсон - британското разузнаване
„Европейска правда“, „Украинска правда“ — вторник, 19 септември 2023 г., 09:23 ч.

Министерството на отбраната на Великобритания отбеляза активизирането на военните действия на Руската федерация в долното течение на Днепър в района на Херсон.

Източник: обзор на разузнаването на британското министерство на отбраната за 19 септември, цитиран от "Европейска истина"

Дословно: „През първата половина на септември 2023 г. продължиха ожесточени боеве около островите в долното течение на Днепър в района на Херсон, където сега минава фронтовата линия. И двете страни предприеха рейдове с групи с малки лодки на островите и на отсрещните брегове на реката."

Подробности: Както отбелязват британски анализатори, има реална възможност руските операции в района да са се засилили, след като секторът е преминал под отговорността на новосформирания 40-и армейски корпус.

Броят на участващите сили е сравнително малък в сравнение с други фронтове, но и двете страни смятат района за стратегически важен.

Освен това позволява да се отвлекат вражеските части от интензивни бойни действия в Запорожка и Донецка област.


Това беше предшествано: на 18 септември британското министерство на отбраната отбеляза, че през последните две седмици Русия вероятно е подсилила 58-а общовойскова армия, която претърпя тежки загуби, с допълнителни части на ВДВ в посока Оричев.

Украинското оперативно командване "Юг" заяви, че Русия би искала да се засили в Херсонско направление, но не разполага с достатъчно ресурси за това, така че предпочита да се прегрупира.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка