ISW: Освобождаването на Клишчиевка и Андриевка може да доведе до деградация на руските войски

Pan.bg 19 сеп 2023 | 10:01 views (417) commentaries(0)
img
пан.бг
Освобождаването на Клишчиевка и Андриевка може да доведе до деградация на руските войски - ISW
"Украинская правда" — вторник, 19 септември 2023 г., 06:31 ч.

Снимка РИА Новости

Освобождаването от украинците на Клишчиевка и Андриевка, южно от Бахмут, за чието задържане руските войски водеха упорита борба, можеше да доведе до сериозна деградация на руските части, които ги защитаваха, тъй като напредването на украинците в района на Запорожие въздейства по този начин.

Източник: Институт за изследване на войната (ISW)

Подробности: Според военни анализатори руските сили, отбраняващи се в района на Запорожие от началото на контранастъплението, са направили това до голяма степен без ротация на части на оперативно ниво и вероятно са претърпели допълнителни загуби.

Части от 71-ви, 70-ти и 291-ви мотострелкови полкове на руската 42-ра мотострелкова дивизия (Южен военен окръг) редовно отблъскват украински атаки и участват в различни „бойни сблъсъци“. Те също така отблъснаха първите етапи на украинската контранастъпление от юни до август.

През август украинските войски започнаха да пробиват първата линия на отбраната на Русия, руските войски изразходваха значително количество жива сила, персонал и усилия


Руските доклади и кадри показват, че много от тези части на 42-ра мотострелкова дивизия оттогава са се изтеглили и сега са насочени основно към украинците.

Липсата на сведения за участието на тези войски в бойни действия в западната част на Запорожка област показва, че загубите, които са претърпели по време на първите етапи на украинското контранастъпление, са ги направили неефективни в боя.

Съобщава се, че части от 70-ти мотострелкови полк временно са се оттеглили в тила по време на украинския пробив и са се върнали на предни позиции в началото на септември, което предполага, че украинската офанзива е толкова влошила качеството на частта, че руското командване й е дало време за модернизация.

Това беше една от малкото ротации на единици, които ISW видя в този сектор на фронта.

Украинските контранастъпателни операции също могат да засегнат силно части от 22-ра и 45-а отделни бригади специални сили на Руската федерация.

Ето защо експертите заключиха, че украинското настъпление на юг от Бахмут може да причини подобно влошаване на руските отбранителни части в района.


Ключови констатации на ISW за 18 септември:

Освобождаването от Украйна на Клишчиевка и Андриевка южно от Бахмут би могло да отслаби руската отбрана в района южно от Бахмут и би могло да направи три руски бригади неефективни, според украинските военни.
Украинските контранастъпателни операции могат да доведат до особено силна деградация на критични елементи от еластичната отбрана на Русия в западната част на Запорожка област.
Неотдавнашното украинско настъпление на юг от Бахмут може да съответства на подобна деградация на руските отбранителни единици в района.
В нощта на 17 срещу 18 септември руските войски нанесоха серия от удари с безпилотни самолети и крилати ракети Шахед-131/136 по крайбрежните и тиловите райони на Украйна.
Съобщава се, че организацията, която вероятно е свързана с първия заместник-началник на администрацията на президента на Русия Сергей Кириенко, е отговорна за разпространението на провоенна пропаганда и невярна информация за Украйна сред известни фигури на руското информационно пространство.
Руските войски проведоха настъпателни действия по линията Купянск — Сватово — Кременна, близо до Бахмут, по линията Авдиевка — Донецк, близо до границата на Донецко-Запорожката област, западно от Запорожие, а на 18 септември настъпиха на отделни участъци .
На 18 септември украинските войски извършват настъпателни действия на поне два участъка от фронта и настъпват към западно Запорожие.
Някои руски източници твърдят, че бивши членове на групата на Вагнер работят в тясно сътрудничество с Росгвардия (Руската национална гвардия), за да върнат битките в Украйна.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка