Британският премиер: Путин няма да ни чака, НАТО няма да се предаде

Pan.bg 09 юни 2023 | 05:29 views (953) commentaries(0)
img
пан.бг
Британският премиер: Путин няма да ни чака, НАТО няма да се предаде
Четвъртък, 8 юни 2023 г., 22:39 ч

Премиерът на Великобритания Риши Сунак подчерта в четвъртък необходимостта от по-нататъшна подкрепа за Украйна, за да не се сбъднат изчисленията на Русия за "умора".

Той каза това на съвместна пресконференция с президента на САЩ Джо Байдън в Белия дом, съобщава кореспондентът на европейската правда.
Байдън увери, че САЩ няма да имат проблеми с финансирането на помощта за Украйна

"Президентът Путин ще мисли, че може да ни изчака, че Алиансът ще се умори, изтощи и ще се предаде. Но това не е така", подчерта британският премиер.

Според него, ако западните съюзници успеят да окажат подкрепа на Украйна, особено в дългосрочен план, това ще бъде мощен сигнал за руския президент, "че няма смисъл да се опитва да ни чака".

„Ние няма да ходим никъде. Ние ще бъдем тук (в Украйна – бел. ред.) толкова дълго, колкото е необходимо и, надявам се, това ще го доближи до осъзнаването, че трябва да изтегли войските си и да спре незаконното и непредизвикано действие на агресия“, подчерта Сунак.

По-рано Сунак заяви, че опитите за замразяване на войната в Украйна на етапа, на който се намира, са „абсолютно погрешни“ и трябва да бъдат прекратени.

Той също така подчерта, че Украйна трябва не само да спечели войната, но и да постигне траен и справедлив мир.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0