Warning: getimagesize(https://sm.news/wp-content/uploads/2023/06/04/76332174febe9724-1080x675.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

При опит за форсиране на Днепър ВС на Русия унищожиха 37 военни на ВСУ

Pan.bg 04 юни 2023 | 10:48 views (1710) commentaries(0)
img pan.bg

Съединенията на групировката войски "Днепър" унищожиха две лодки на Въоръжените сили на Украйна и два пикапа на противника при опит да форсират Днепър и да достигнат островите Велики и Бокаевски. В резултат на това 37 военни от Въоръжените сили на Украйна бяха унищожени, 23 бяха ранени, съобщи пред репортери в неделя представител на спешните служби на региона.

"Опитите за форсиране на река Днепър и излизането на малки групи на противника към островите Велики и Бокаевски бяха пресечени. В резултат на огнево поразяване бяха унищожени 2 лодки противника и 2 пикапа, 37 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна загинаха, 23 са ранени с различна тежест“, каза той.

Освен това, в посока Херсон формированията на групата войски "Днепър" унищожиха дв вражески лодки и 120-мм минохвъргачка с разчета в района на остров Коробелов. В резултат на това загинаха четирима военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, трима бяха ранени. Още една минохвъргачка с разчета е унищожена в промишлената зона на Херсон. Също така, в посока Херсон руските военни унищожиха гаубица Д-30 с боеприпасите, загинаха петима войници от Въоръжените сили на Украйна, двама бяха ранени.

Както съобщи представител на службите за спешна помощ на региона, в района на селището Дарьевка съединения на Днепърската група войски са атакували мястото за временно разполагане на едно от подразделенията на Въоръжените сили на Украйна. В резултат на това са загинали 10 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, петима са ранени, две единици автомобилна техника са извадени от строя.

В посока Каховка съединенията на Днепърската група войски са унищожили вражески наблюдателен пункт с трима военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, 120 мм минохвъргачка с разчета - трима военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна са убити и четирима са наранени. Освен това, нанесен е удар по позицията на едно от подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в района на населеното място Казацкое. В резултат на това са загинали шестима военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, четирима са ранени, две единици автомобилна техника са извадени от строя, съобщи пред репортери представител на службите за спешна помощ в региона.

Източник: news.rambler.ru Снимка: Официален уебсайт на Министерството на отбраната на Украйна www.mil.gov.ua / sm.news

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка