Зеленски предлага на Русия „дипломатическо излизане“ от войната с най-малко загуби

Pan.bg 03 юни 2023 | 22:30 views (764) commentaries(0)
img
пан.бг

Зеленски предлага на Русия „дипломатическо излизане“ с най-малко загуби
Катерина Тищенко — събота, 3 юни 2023 г., 21:07

Зеленски в интервю за латиноамерикански медии, екранна снимка на видеото

Президентът Володимир Зеленски каза, че ако Русия иска "дипломатическа посока" в уреждането на войната в Украйна, тя трябва да изтегли войските си от окупираните територии, без да очаква насилствена деокупация от Украйна.

Източник: Зеленски в интервю за латиноамерикански медии

Откровен разговор: „Ако Русия иска дипломатическа насока, те трябва да се измъкнат, без да чакат, докато даваме много мъртви хора и ги изтласкваме със сила. Мисля, че това е голяма разлика. Да, резултатът е същият. Вярвам, че деокупираме нашите територии. И за мен е много важно - дали да загубим хора или да намалим загубите. И след това, отново, зависи дали сме готови на всякакви диалог."

Подробности: Зеленски подчерта, че дали Украйна ще деокупира военно територията си или не , зависи само от Русия.

Пряка реч: „Днес нашите партньори виждат това. И дори онези страни, които бяха скептични, например Германия, канцлерът Шолц, открито казва: „Вярвам, че няма какво да говорим с Русия, докато тя не напусне територията.“ Не докато Украйна се деокупира,а докато Русия си тръгне,защото тук има логика за мен.Ако искаш да говориш с мен и да говориш с цивилизования свят не трябва да чакаш да те нокаутират насила.Защото когато нокаутираме със сила и армия губим хора.Не е въпрос на време Бог да е с него,не се уморяваме в името на победата.Ако нокаутираме със сила,когато да ги изтласкаме от нашата територия, за какво да говорят с нас?Какъв е смисълът да говорим вече?

Мисля, че тогава Русия ще търси други лидери, които ще успеят да намерят подход към целия цивилизован свят, да намерят възможност някои хора да седнат с тях да поговорим за нещо, защото след това, което са направили, никой не е готов да води диалог с тях. Това е, ако нокаутираме със сила, затова има толкова голяма разлика."

Повече подробности: Зеленски изрази увереност, че „всяко друго ръководство на Руската федерация ще търси изход от тази ситуация“ и дори руското общество „вече разбира, че въпросът за тяхната вътрешна експлозия е въпрос на време“.


Президентът нарече подмяна на факти и концепции изявлението на руското ръководство, че ако Русия загуби тази война, война няма да има.

„Ако се борим докрай и ги изтласкаме със сила, те със сигурност няма да бъдат в този вид, в който са сега. Защото ще имат социален взрив и ще загубят и държавата, и уважението, и мястото в дипломатическата маса и ще загуби армията, ще загубят всичко. В тях ще има повече от една революция. Защото територията е голяма и там живеят различни хора, различни нации. Затова ще има много неща", каза Зеленски .

Според него за ръководството на Руската федерация днес няма лесен изход, защото те са убийци.

"Но с най-малки загуби те имат възможност да намерят дипломатически изход от ситуацията. Това означава да започнем да напускаме нашата територия без куршуми, без експлозии, без ракети", каза той.

Какво предшества: Прессекретарят на руския диктатор Дмитро Песков заяви, че Владимир Путин уж е отворен за всякакви контакти за постигане на целите на Руската федерация с други средства, различни от войната срещу Украйна.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка