"Свобода на Русия" предложи жителите на Белгородска да се евакуират в Украйна

Pan.bg 03 юни 2023 | 10:41 views (411) commentaries(0)
img
пан.бгЛегионът "Свобода на Русия" предложи на жителите на Белгородска област да се евакуират в Украйна
Роман Петренко — събота, 3 юни 2023 г., 9:25 ч

Гугъл карта

Легионът "Свобода на Русия" обяви, че отваря хуманитарен коридор за руснаците дълбоко в Украйна и уж това е било договорено с Въоръжените сили.

Източник: Легион „Свобода на Русия“ в Telegram

Буквално: „Военните на Путин продължават хаотичния обстрел на Белгородска област. Опитвайки се по някакъв начин да удари нашите сили, врагът залива с огън населените места, независимо от цивилните жертви...

Предвид заплахата за цивилното население се споразумяхме с украинското командване да отворим хуманитарни коридори за жителите на Белгород, които страдат от обстрела на армията на режима.

Следователно всички, които се нуждаят от помощ, могат доброволно да бъдат евакуирани във вътрешността на Украйна, за да осигурят подслон и всички необходими основни нужди.

За да направите това, трябва да се обърнете към представители на легиона „Свобода Русия“ или Руското опълчение и да поискате убежище“.

Подробности: Според войниците сутринта на 3 юни е имало артилерийски удари по селищата Шебекине, Нова Таволжанка, Муром и други. Те пуснаха видео от атаката на селото от Муром.


Припомняме: на 22 май „Руският доброволчески корпус“ (РДК) и легионът „Свобода на Русия“ (ЛСР), в който руснаците се бият за Украйна, обявиха „освобождаването“ на няколко населени места в Белгородска област от Руска федерация от правителството на Путин.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка