Британското разузнаване: Ролята на руските десантчици в Бахмут нараства

Pan.bg 03 юни 2023 | 10:35 views (582) commentaries(0)
img
пан.бг

Британското разузнаване: Ролята на руските десантчици в Бахмут нараства
„Европейска истина“ — събота, 3 юни 2023 г., 09:07 ч

Унищожен Бахмут, снимка - 93-та ОМБр Холодный Яр
В Бахмут и сектора, след напускането на частите на групата Вагнер, ролята на руските десантчици нараства все повече.

Както съобщава "Европейска истина", това се казва в прегледа на разузнаването на британското министерство на отбраната за руско-украинската война от 3 юни.

Тъй като "вагнерианците" се изтеглят от тази зона на военни действия, там се появяват все повече редовни части на руската армия, включително десантчици.

„Руските ВДВ започват да играят все по-важна роля в Бахмут: сега в сектора са прехвърлени части от 76-та и 106-та дивизии и две допълнителни отделни ВДВ бригади“, се казва в прегледа.

Въпреки че военновъздушните сили загубиха голяма част от статута си на "елит" по време на пълномащабната война, изглежда, че командването се опита да запази част от този по-професионален резерв.

„Тъй като те трябваше да бъдат разположени сега, за да държат фронтовата линия в Бахмут, вероятно руските сили като цяло ще имат по-малка способност да реагират на трудности на оперативно ниво“, се отбелязва в прегледа.

В предишния преглед беше казано, че поради действията на партизански групи в района на руския граничен град Шчебекино, ръководството на Руската федерация е изправено пред дилема: дали да прехвърли допълнителни сили на фронтовата линия или засили защитата на собствената си граница.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка