Медведев: Лондон беше и си остава вечен враг на Москва, и може да се счита за законна военна цел

Pan.bg 31 май 2023 | 14:13 views (1878) commentaries(0)
img
pan.bg

Лондон е бил и си остава вечен враг на Москва, заяви Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Политикът коментира изявлението на британския външен министър Джеймс Клевърли, който каза, че Киев има право „да проектира сила извън своите граници“.

„Глупавите чиновници на Великобритания, нашият вечен враг, трябва да помнят, че според общопризнатото международно право, регулиращо воденето на война в съвременни условия, включително Хагската и Женевската конвенции с техните допълнителни протоколи, тяхната позиция може да се квалифицира и като в състояние на война“, написа той в сряда на страницата си в Twitter.

Според Медведев, Великобритания води необявена война срещу Руската федерация, което означава, че всеки негов деятел може да се счита за легитимна военна цел.

„Днес Обединеното кралство действа като съюзник на Украйна, предоставяйки й военна помощ под формата на оборудване и специалисти, т.е. де факто води необявена война срещу Русия. В този случай всяко негово длъжностно лице (както военно, така и цивилно, участващо във войната) може да се счита за законна военна цел“, добави той.

Източник: Anadolu Ajansı Снимка: cdnuploads.aa.com.tr

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка