Британското разузнаване: Русия все повече губи инициативата във войната

Pan.bg 31 май 2023 | 10:04 views (806) commentaries(0)
img
пан.бг
Русия все повече губи инициативата във войната - британското разузнаване
„Европейска истина“ — сряда, 31 май 2023 г., 09:20 ч.

Военна карта към 30.05.2023 г., Twitter на Министерството на отбраната

Британското министерство на отбраната твърди, че през последните седмици руските войски са отстъпили инициативата във войната и са принудени да отговарят на действия.

Това се казва в разузнавателния преглед на министерството относно руско-украинската война от 31 май, съобщава "Европейска истина".

„От началото на май 2023 г. Русия все повече отстъпва инициативата в конфликта и реагира на действията на Украйна, вместо активно да напредва към собствените си военни цели“, отбелязват британски анализатори.

Те заявиха, че през май 2023 г. Русия е извършила 20 нощни едностранни атаки с дронове и крилати ракети в дълбините на територията на Украйна. Руската федерация обаче не постигна значителен успех в постигането на предполагаемите си цели: неутрализиране на подобрената украинска противовъздушна отбрана и унищожаване на украинските сили за противовъздушна отбрана.

На място Руската федерация преразпредели своите войски, за да отговори на партизански атаки в Западна Русия.

„Оперативно, руското командване вероятно се опитва да създаде резервни сили и да ги разположи там, където смятат, че ще има украинска контраатака. Това обаче вероятно е било подкопано от факта, че неактивните сили вместо това са били насочени да запълнят празнини във фронтовата линия около Бахмут“, се казва в прегледа на британските разузнавачи.

Преди ден британското разузнаване съобщи, че военните разходи на Русия почти сигурно остават високи, което оказва натиск върху нейните публични финанси.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка