ISW:Пролетният набор може да попречи на Русия да попълни бойни части в Украйна

Pan.bg 31 мар 2023 | 09:15 views (399) commentaries(0)
img
пан.бг

Пролетният набор може да попречи на Руската федерация да попълни бойни части в Украйна - ISW
"Украинская правда" — петък, 31 март 2023 г., 05:55 ч.

Войници на Руската федерация. Снимка от GETTY IMAGES

Пролетният набор, който ще започне в Русия на 1 април, може да попречи на окупаторите да попълнят бойните части, воюващи в Украйна, смятат анализатори от Института за изучаване на войната.

Източник: ISW

Подробности: Според анализаторите на ISW руският президент Владимир Путин смята изпращането на млади наборници на война като заплаха за стабилността на властта си и затова е заложил на мобилизирането на резервисти и набирането на наемници.

Експертите на института смятат, че руските наборници най-вероятно няма да бъдат изпратени да воюват в Украйна, но ще трябва да изразходват ресурсите на Министерството на отбраната на Руската федерация.

„Учебните съоръжения на Русия са ограничени. Фактът, че те ще бъдат заети от наборници, които няма да воюват през 2023 г., лишава Кремъл от възможността да обучава резервисти и доброволци“, се казва в доклада на ISW.

Институтът допуска, че руските власти може да се опитат да привлекат подкрепления за войната в Украйна, като принудят или убедят да подпишат договори някои от войниците, които завършват наборната си служба и вече са в известна степен готови да се бият.

От ISW обаче не са сигурни, че подобен опит ще донесе желания резултат за руските власти.


Припомняме: Владимир Путин подписа указ за пролетния набор, който по традиция ще започне на 1 април и ще продължи до 15 юли.


източник

укпаинска правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка