Межевикин: Битките за Бахмут могат да обърнат хода на войната. Успяваме да удържим града

Pan.bg 31 мар 2023 | 01:58 views (1243) commentaries(0)
img
пан.бг
Битките за Бахмут могат да обърнат хода на войната. Успяваме да удържим града - полковник Межевикин

Альона Мазуренко — четвъртък, 30 март 2023 г., 23:32 ч.

снимка: от сайта armyinform

Полковник Евгений Межевикин, командир на обединената тактическа група Адам Евгений Межевикин, смята, че битките край Бахмут могат да се превърнат в повратна точка във войната и Украйна да удържи града и да отблъсне руските войски.

Източник: The New York Times

Подробности: Полковникът каза, че е уверен, че украинските сили ще успеят да задържат града и да отблъснат още повече руските сили.

Според него, ако украинците запазят последните си успехи, битките от последния месец край Бахмут могат да се превърнат в повратна точка в отбраната на Украйна срещу Русия, не само да спрат последното руско настъпление, но и да се подготвят за съкрушителен удар в отговор.

Според Межевикин руските атаки в Бахмут са се забавили и непосредствената заплаха от обкръжаване е предотвратена. Той добави, че врагът е "изчерпал всичките си резерви".

Пряката реч на Межевикин: „Плътността на атаките е намаляла няколко пъти. Ако по-рано те можеха да атакуват във всички посоки едновременно и в групи от най-малко 20, 30 или 40 души, сега това постепенно изчезва.“

Той добави, че новите украински десантни бригади завършват обучението си: „Ще задържим врага тук още малко и нека го нокаутират“.


Полковникът каза, че на северния и южния фланг на Бахмут, където руските войски се опитаха да обкръжат града с клещи, руснаците се натъкнаха на най-мотивираните украински части и вече нямат сила: „Когато се опитват да укрепят своите части, след една ротация, те биват унищожени в самото начало."

Центърът на града обаче остава гореща точка за окупаторите, където те атакуват със значителна сила: „Всичко, което трябва да направят, е да се опитат да напреднат през града, защото сградите ги пазят от огън.“

Украински защитници, които се сражаваха в града, казаха, че руските сили са съсредоточили усилията си върху напредването през центъра на Бахмут, използвайки тежка артилерия и въздушна бомбардировка. В същото време някои украински части претърпяха значителни загуби и бяха принудени да се сменят или да бъдат подсилени от други части.

Межевикин смята, че все още има силни руски дивизии на критични отбранителни точки, но редовните части на руската армия нямат морал и са по-лесни за разбиване: „По-лесно се бие с тях. Те бягат.

В същото време частите на Вагнер са заплашени с физическо наказание в случай на отстъпление: „Страхуват се да се предадат и да напуснат позициите си. Предпочитат да умрат тук“.

Журналистите съобщават, че бойците от тактическата група "Адам" са пристигнали да защитават Бахмут преди шест седмици.

Медиите описват и командния пункт, който управлява операциите в Бахмут. Скрит е в бедните квартали на сграда без никакви маркировки, далеч от мястото на военните действия, високотехнологичен.

Отбелязва се, че там има много работа. Войниците постоянно наблюдават екрани с предавания на живо на разрушени сгради и бойни полета.източник

украинска правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка