Times: САЩ променят подхода си към Украйна - искат победа в конфликта

Pan.bg 28 мар 2023 | 06:36 views (1384) commentaries(0)
img
пан.бг
Times: САЩ променят подхода си към ситуацията в Украйна и искат да постигнат своята победа в конфликта

Вестникът обърна внимание на факта, че по-рано Вашингтон предпочиташе да говори не за победа над Русия, а за предоставяне на Киев на възможно най-силна преговорна позиция.

ЛОНДОН, 28 март. Ръководството на САЩ променя подхода си към ситуацията в Украйна към по-малко предпазлив и по-твърд подход и сега се надяват, че Киев ще спечели в конфронтацията с Руската федерация и ще си върне загубените територии. Това пише в понеделник на сайта си вестник "Таймс", като се позовава на думите на високопоставен служител в администрацията на президента на САЩ Джо Байдън.„Искаме да видим как Украйна печели и запазва цялата си територия“, каза източникът. Според него целта е да се осигури "суверенитет и независимост" на Украйна, което означава връщане на изгубените територии.

„Реалистичната оценка е, че това няма да се случи [в обозримо бъдеще]“, подчерта той, като също така заяви, че Москва сега „не проявява никакъв интерес към преговори“.

The Times обръща внимание на факта, че по-рано Байдън и неговото обкръжение се стремяха да избегнат ескалацията, припомняйки, че Украйна и НАТО „си имат работа с ядрена сила“. Но напоследък НАТО започна да действа по-решително, доставяйки на Киев все повече и повече модерни оръжия и бронирани превозни средства. Преди това Вашингтон също предпочиташе да говори не за победа над Русия, а за осигуряване на Украйна с най-силна преговорна позиция.


„Ключовият въпрос сега е дали крайните цели на алианса са се променили и дали военните претенции са станали по-амбициозни“, пише авторът на публикацията.

CHALLENGER 2, СНИМКА GETTY IMAGES

източник

тасс

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка