ISW: Преди офанзивата на Авдиевка руснаците включват опитни "вагнерианци"

Pan.bg 28 мар 2023 | 06:22 views (898) commentaries(0)
img
пан.бг


Преди офанзивата на Авдиевка руснаците включват опитни "вагнерианци" - ISW
Олга Хлущенко — вторник, 28 март 2023 г., 4:58 ч.

СИТУАЦИЯТА ОКОЛО АВДИИВКА КЪМ 27 МАРТ, DEEPSTATEMAP SCREENSHOT

Анализатори от Института за изследване на войната (ISW) допускат, че окупаторите подсилват изтощените си части с части на "Вагнер" за настъплението към Авдиевка.

Източник: ISW

Подробности: Прегледът на ISW предполага, че руското военно ръководство вероятно е включило редица висококвалифицирани единици от групата Wagner в офанзивата в Авдиевка, за да консолидира последните ограничени тактически успехи в района.

Според военни анализатори слуховете за оставката на 27 март на командващия Източния военен окръг на Руската федерация генерал-полковник Рустам Мурадов предизвикаха сдържана и цинична реакция в руското информационно пространство.

Освен това, според института, има спекулации за възможно освобождаване от длъжност на командващия Западния военен окръг генерал-полковник Евгений Никифоров, чиито войски действат по линията Купянск-Сватов-Креминна в Източна Украйна.

Докладът гласи: ISW не може да потвърди слуховете за уволнението на Мурадов или Никифоров, но си струва да се отбележи, че руските блогъри обсъждат потенциални уволнения на командири, свързани с области на операции, в които руските сили не са успели да постигнат значителни успехи или са претърпели значителни загуби.

Руските власти и някои блогъри са се съсредоточили върху намирането и наказването на отделни командири за неуспехите на техните войски, а не върху изследването и решаването на проблемни въпроси в руското командване и контрол, структурата на въоръжените сили и моделите на тяхното разполагане, добавят експерти.


Основните изводи на анализаторите на института за 27 март:

Слуховете за оставката на 27 март на командващия Източната група войски на Русия (Източен военен окръг) генерал-полковник Рустам Мурадов предизвикаха сдържана и цинична реакция в руското информационно пространство.

Военните блогери на Руската федерация също реагираха сдържано на изявлението на руския президент Владимир Путин от 25 март за разполагането на тактически ядрени оръжия в Беларус, като подчертаха, че посланията на Путин са насочени към западната, а не към вътрешната руска аудитория.

Руското военно ръководство вероятно е ангажирало редица висококвалифицирани части от групата Вагнер в настъплението в Авдиевка, за да консолидира последните ограничени тактически успехи в района.

Окупаторите постигнаха малки успехи в района на Сватовой, а също така продължават наземните атаки по линията Купянск-Сватово-Креминна.

Те също така продължиха наземните си атаки в и около Бахмут и постигнаха успех в Бахмут.

Освен това нашествениците продължиха наземния обстрел по линията Авдиевка-Донецк.

Изглежда, че Русия все повече разполага елементи от конвенционални въоръжени формирования по цялата фронтова линия, включително в Южна Украйна.

Руските власти продължават да формират нови доброволчески батальони, подчинени на нередовни формирования.

В Мариупол, Донецка област, украински партизани нападнаха въоръжен мъж от т. нар. правоприлагащи органи на окупацията с помощта на самоделно взривно устройство.източник


Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка