ISW:Вагнер може да остане без повечето си наемни затворници през следващите седмици

Pan.bg 22 мар 2023 | 08:29 views (604) commentaries(0)
img
пан.бг


"Украинская правда" — сряда, 22 март 2023 г., 06:45 ч.

ISW: Вагнер може да остане без повечето наемни затворници през следващите седмици
СНИМКА ИЛЮСТРАТИВНА ОТ УЕБСАЙТА THETIMES.CO.UK

През следващите седмици ЧВК "Вагнер" може да загуби повечето си наемници от броя на наетите затворници, тъй като шестмесечните им военни договори изтичат, смятат анализатори от Института за изучаване на войната.

Източник: доклад на ISW

Подробности: Институтът подчерта, че Министерството на отбраната на Обединеното кралство изчислява, че хиляди осъдени „вагнеровци“, които са били вербувани през есента на 2022 г., ще бъдат помилвани и освободени, тъй като ЧВК изглежда се придържа към обещанието си да освободи осъдените след шест месеца служба.

Министерството на отбраната на Великобритания прогнозира, че изселването на затворници ще влоши кадровия недостиг на "Вагнер", тъй като Кремъл е блокирал възможността за набиране на затворници в бъдеще.

Анализатори припомнят, че на 27 януари президентът на Руската федерация Владимир Путин извърши превантивно помилване на руски осъдени, участващи във военните действия в Украйна.

„Изявлението на Кремъл съвпада с хронологията, когато Путин реши напълно да се дистанцира от основателя на Вагнер Евгений Пригожин след превземането на Соледар в Донецка област на 12-13 януари.

Вероятно Кремъл умишлено е разрешил оповестяването на информация за предсрочни помилвания, за да насърчи повече осъдени от "Вагнер" да бъдат освободени след изтичане на договорите им и допълнително да отслаби властта на ЧВК на Пригожин", заключиха експертите на ISW.източник


Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка