Bloomberg: САЩ съветват украинците да се изтеглят от Бахмут и да чакат танковете

Pan.bg 03 фев 2023 | 00:15 views (602) commentaries(0)
img
пан.бг


В САЩ смятат, че Украйна ще трябва да се отдалечи от Бахмут и да чака танкове - СМИ
Альона Мазуренко — четвъртък, 2 февруари 2023 г., 23:19 ч.

БОМБОДИРАН БАХМУТ НА САТЕЛИТНА СНИМКА МАКСАР

В САЩ съветват украинските сили да изчакат, докато чакат нови оръжия, те също ще трябва да се изтеглят от Бахмут, за да съберат ресурси за пролетната офанзива.

Източник: Bloomberg

Дословно: „САЩ съветват украинските сили да изчакат, за да позволят на танкове и други оръжия да пристигнат, според високопоставен служител.

За да събере ресурси за пролетна офанзива на юг, Украйна може скоро да трябва да изтегли войските си от източния град Бахмут, казаха американски и европейски служители, давайки на Русия символична победа.

Подробности: Отбелязва се, че отстъплението от Бахмут няма да има значително стратегическо въздействие върху войната.

Според високопоставен американски служител украинските сили вероятно ще създадат отбранителни линии много близо до мястото, където сега минава фронтовата линия.

Очаква се Русия да настъпи от Бахмут към Славянск и Краматорск: „Нейните войски едва ли ще успеят да превземат цялата източна част на Донецка област в близко бъдеще, предвид огромния размер на територията“.


Ако Украйна се съсредоточи на юг през пролетта и лятото, тя ще може да отвори възможности около Крим, тъй като руските военни ще бъдат отрязани от доставки.

В същото време Русия може да се опита да изтласка украинските сили възможно най-на север, далеч от Крим.

Високопоставен американски служител каза, че Украйна едва ли ще успее да върне Крим в близко бъдеще.

Въпреки това, ако Украйна успее да си върне територия на юг близо до Мелитопол и да раздели руската граница между Крим и източната част на страната до края на лятото, Киев ще подготви сцената за няколко трудни месеца за Путин и неговите войски.

Събеседници на изданието смятат, че войната вероятно ще се проточи до 2024 г.

По-специално, оръжията, предоставени на Украйна, в момента не са достатъчни, за да си възвърнат значително територията, а след няколко месеца ще пристигнат още оръжия.

Като се има предвид времето, необходимо за доставка, подготовка и изграждане на линии за доставка, съвременните бойни танкове от Европа и САЩ може да не се появят на бойното поле преди пролетта.

Съобщава се, че Руската федерация също се учи от грешките си до известна степен: „Тя изтегли оборудване от райони в обсега на далекобойна артилерия, изгради повече отбранителна инфраструктура, като бариери и окопи в Северен Крим, и постави повече мини. Според високопоставен служител на НАТО те също използват по-къси логистични линии."източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка