Warning: getimagesize(https://topwar.ru/uploads/posts/2023-01/10035237_original.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

РУСКИ АНАЛИЗ: Западът формира в Украйна армия на бронирания юмрук

Pan.bg 30 яну 2023 | 16:36 views (874) commentaries(0)
img пан.бгБрониран юмрук

По същество собствениците на Украйна правят това, което военно-политическото ръководство на Руската федерация отдавна трябваше да направи. Формира се ударен корпус, който трябва да нахлуе в направения процеп и да влезе в оперативното пространство. Излезат до Крим, пробиват го. Или отрязват Донбас от Руската федерация.

Въоръжените сили на Руската федерация формално имат 1-ва гвардейска танкова армия, танкови дивизии, но всъщност нямат бойния потенциал на бронираните формирования на Червената армия по време на Великата отечествена война. Нашите войски не могат да пробият отбраната на противника и да вкарат мобилни съединения и части в пробива.

Това се дължи на деградацията на командването, негативната селекция продължава повече от 30 години. На върха напреднаха мирновременни генерали, кариеристи, мошеници и имитатори. И според следствените случаи, които показват фактите за кражби във въоръжените сили, този порок не заобикаля и армията. Огромни средства, отделени за отбрана в мирно време, са "усвоени" до такава степен, че армията не разполага с необходимия брой БПЛА, модерни средства за комуникация, гладът за снаряди и дори вече са идентифицирани и липса на боеприпаси и оборудване. На изложби и паради всичко беше наред, но щом започна истинското клане, се оказа, че навсякъде има ужасни пропуски.

За пробиване на отбраната, заобикаляне и пробив в дълбочина е необходимо определено качество на управление, комуникации, разузнаване, добро взаимодействие между танкове, артилерия, авиация и пехота. Плюс умът и желязната воля на висшето командване и ръководство. Това беше Вермахтът, Червената армия също го научи след поредица от ужасни бедствия. В момента това не е във въоръжените сили на Руската федерация.

Ето защо, след провала на блицкриг по време на кампанията 2022 г. и след провала на надеждите, че врагът може да бъде принуден към мирни преговори просто с предимство в ракетните и артилерийски оръжия (Западът постепенно почти обезсили това предимство), ВВС, всичко се свеждаше до фронтални атаки на най-силните укрепени райони на противника в донбаското направление.

Най-добрата форма на битка е прикритие и обкръжение

Военно-политическият елит на Руската федерация очевидно никога не е учил книги по военна история и живее в паралелна вселена, където всичко е наред. Но всичко вече се е случило по един или друг начин в историята.

И така, анализирайки настъпателната операция в Козелск (август-септември 1942 г.), щабът на 3-та танкова армия отбеляза:

„От гледна точка на оперативно-тактическото изкуство ние се борихме срещу най-важните основи на военното изкуство. Така можете да се биете само срещу слаб враг. Срещу такъв враг като германците човек трябва да се бори компетентно, умело. Военната наука учи, че най-добрите форми на битка са обкръжаване, заобикаляне и обсада...

В нашите операции, нито в ротен, нито в бригаден, нито в корпусен мащаб, ние не използвахме най-добрите бойни форми (всичко е подходящо за украинските капки от 2022-2023 г., само сменяме немците с украинци и членове на НАТО - прибл. авт.).

Ние изтласкахме врага, карахме пред себе си, когато имахме възможност да прикрием, обкръжихме бойните му формации. В резултат на това претърпяхме тежки загуби, като същевременно нанесехме леки поражения на противника. Страхувахме се да използваме най-добрите форми на битка, за да не ни обградят ... "

По-нататък беше отбелязано, че нашите удари са "разперени пръсти". Както в началото на украинската кампания. Когато наличните ограничени сили трябваше да бъдат използвани за обкръжаване и поражение на най-силната групировка на Донбас на противника (чрез удари от север и юг), нашите войски се втурнаха към Киев, на юг - към Николаев и Одеса, а пехотата на Донбас щурмува най-силните укрепления на противника, носещи огромни загуби. Крайният резултат е провалът на светкавичната война.

Всички други недостатъци на Червената армия през 1941 г. - първата половина на 1943 г. (някои оцелели по-късно) също съвпадат с настоящите грешки: лошо взаимодействие между клоновете и видовете войски. Не успяха да организират разузнаване. В резултат на това почти една година кампания, а ситуацията става все по-зле и по-зле. Флотът живее свой собствен живот. ВВС участват частично, а не изцяло. ПВО и военновъздушните сили на противника не са потиснати. Ракетните удари често са хаотични, с хиляди ракети, които се използват неправилно.

Следователно центровете за управление, щабовете, военните регистрационни служби, мостовете през Днепър, най-важните транспортни възли, гари, тунели, комуникационни центрове, телекомуникации на врага - всичко е на мястото си. Вражеските доставки не са парализирани.

Енергийните удари не са основното. Те не пречат на войските на Украйна да се бият, ръководството има автономни източници и те вредят повече на обикновените хора, лишавайки ги от светлина, топлина и вода. Тоест повишават градуса на омразата към Руската федерация.
Да щурмуват Крим?


Като цяло картината е ясна. Киев получава ударна мобилна техника. С Leopards, Abrams и Challengers, евентуално Leclercs. Вече се доставят бронирани машини, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата и самоходни оръдия. В същото време се доставят различни зенитно-ракетни системи. За цялата страна, много малко, но само за покриване на един ударен корпус. Водят се разговори и за доставки на ударни самолети.

Тъй като собствените военни специалисти на Киев са нокаутирани и е невъзможно бързото им обучение, част от екипажите очевидно ще бъдат западняци. По принцип това вече не е изненадващо, членовете на НАТО вече се бият със сила на украинския фронт.

В страните от НАТО се обучават няколко бригади от украинската армия. Така през пролетта - до началото на лятото ще бъде готов механизиран корпус, евентуално с подкрепата на авиогрупа. Десетки хиляди войници, 200-250 танка, около 100 самоходни оръдия, до 1000 бронетранспортьора и бойни машини на пехотата. Плюс ПВО прикритие, артилерия и ракетни системи. Очевидно е, че щабът на НАТО ще командва парада, част от екипажите ще бъдат натовски.

Едновременно с това при нас върви нова мобилизация. Младите руснаци се хващат навсякъде: у дома, по улиците и в болниците. Трябва ни ново пушечно месо.

Сценарият им е прост.

Първи етап – териториални бригади и мобилизирани руско-украинци проправят пътя с телата си. Отзад отряди с картечници. Украинската пехота загива, загубите са ужасни, но първата руска линия ще бъде пробита, смляна и отблъсната. Освен това те ще поемат натрупания товар с боеприпаси.

Вторият етап е в настъплението да бъдат хвърлени редовни украински военни със стара съветска и западна техника. Те трябва да създадат пролука в нашата отбрана и да поемат евентуални контраатаки на руските войски.

Третият етап е въвеждането на ударния корпус в пробива на новото западно желязо. Очевидно е също, че ще има диверсионни атаки в други посоки.

Класическа схема. За нещастие, собствениците на Киев не съжаляват младите руснаци, трябва да се реши „руският въпрос“ - да се унищожи руският свят, да се унищожи неговият демографски потенциал.

В резултат на това врагът може да отиде в Крим или дори да успее да проникне в него. И е много трудно да се защитим. Припомняме историята за Крим: поражението на Червената армия, след това на Вермахта и още по-рано на Бялата армия.

След това пауза. Ако Русия отблъсне първия силен удар и не отиде на неприличен мир, тогава ще има следващо натрупване на сили. Ще има още танкове, артилерия и самолети. НАТО ще дадат ракети и дронове с голям обсег, а ударите по вътрешни обекти и градове на Руската федерация ще станат не новина, а ежедневие. Освен това не забравяйте, че Полша също подготвя своя ударен брониран юмрук. Натискът ще продължи, докато Кремъл не подпише поредния "хитър" мир.

Автор:
Самсонов Александр


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка