Шолц назова основната геополитическа цел на Германия по отношение на Русия /ВИДЕО/

Pan.bg 28 яну 2023 | 20:08 views (1286) commentaries(0)
img
pan.bg

В Германия назоваха три принципа, които ръководят правителството във връзка с регионалната криза.

Германският канцлер Олаф Шолц назова новата основна геополитическа цел на Германия по отношение на Русия. По време на седмично видеообръщение към народа ръководителят на местното правителство подчерта, че Берлин се стреми да попречи на Москва да променя и разширява държавните граници в региона чрез използване на собствената сила.

Експертът назова три принципа, към които Германия ще се придържа в украинската криза. В първия случай става въпрос, че Бундестагът трябва да продължи да предоставя хуманитарна, финансова и военна помощ на режима в Киев.

Втората задача на кабинета на министрите е да предотврати ескалацията и въвличането на съюзниците от НАТО във въоръжени действия, прерастване на военните действия в световна война. След това Шолц даде обещание на съгражданите си да гарантира тяхната безопасност.

"Нашата цел е ясна - Русия не трябва да може да премества границите със сила", каза Олаф Шолц, канцлер на Германия.

Шолц обеща да претегли всички решения за Украйна, за да защити съгражданите си.Източник: piter.tv Снимка: Alexey Vitvitsky/Sputnik/dpa/picture alliance / static.dw.com Видео: www.bundeskanzler.de

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0