МО на Италия: Третата световна война ще започне с влизането на руски танкове в Киев

Pan.bg 28 яну 2023 | 17:47 views (1450) commentaries(0)
img
pan.bg

Според ръководителя на ведомството Гуидо Крозето, единственият начин да бъде спряна е да не се допусне пристигането им.

Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето заяви в петък, че Трета световна война "ще започне в момента, в който руските танкове се появят в Киев".

"Третата световна война ще започне в момента, когато руските танкове ще се появят в Киев и на границите на Европа. Предотвратяването на пристигането им е единственият начин да се спре Третата световна война", ANSA цитира думите му.

По-рано ръководителят на Министерството на отбраната каза, че оръжията, изпратени в Киев, имат за цел да "спрат ескалацията и да предотвратят разширяването на конфликта" в Украйна.

През март 2022 г. италианският парламент одобри резолюция за оказване на помощ на Украйна, включително военна помощ. Издадени са пет вътрешноведомствени постановления със списък за доставка на оръжиь, които са засекретени. Новото дясноцентристко правителство, което дойде на власт през октомври, преди това одобри указ за удължаване на военната помощ до 2023 г. Окончателно беше одобрен в националния парламент.

Както заяви по-рано министърът на външните работи Антонио Таяни, Италия е изпратила на Киев оръжия на стойност до един милиард евро.

Източник: ТАСС Снимка: c8.alamy.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0