Виница: Извънредна ситуация -18 хиляди без ток и отопление след обстрела на ТЕЦ

Pan.bg 29 ное 2022 | 06:43 views (681) commentaries(0)
img
пан.бгВиница: извънредна ситуация в Ладижин след обстрела на ТЕЦ
Олена Рощина — понеделник, 28 ноември 2022 г., 23:23 ч.

Комисия по ТЕБ, Виницкая ОВА

Регионалната комисия за техногенна и екологична безопасност и извънредни ситуации на Виница обяви извънредна ситуация в град Ладижин поради проблеми с отоплението след атаката на руснаците върху топлоелектрическата централа.

Източник: Сергей Борзов, ръководител на OVA във Виница

Пряка реч: „В Ладижин има военно извънредно положение – това решение току-що беше взето от областната комисия по техногенна и екологична безопасност и извънредни ситуации във Виница. След ракетната атака на ТЕЦ Ладижин възникна авария в топлопреносните мрежи на града.

Отчитайки мнението на и.д Александър Коломиец, кмет на градския съвет на Ладижин, разгръщаме работата на аварийния щаб за отстраняване на последствията от аварията в града.

Подробности: Според Борзов мерките, които в момента предприемат градският съвет на Ладижин и неговият изпълнителен орган, са крайно недостатъчни: 18 000 жители са без отопление.

Единственият начин хората да отопляват домовете си е с електрически уреди.

Затова спешно е необходима координация на силите и средствата на гражданската защита, военното командване и предприятията от критичната инфраструктура, отбеляза началникът на ОВА.

Извънредният щаб вече работи.

Пряка реч: "Правим всичко, за да възстановим работата на топлопреносните мрежи на Ладижин. Разполагаме допълнителни точки за отопление."

Това беше предшествано от: руснаците няколко пъти атакуваха ТЕЦ Ладижин: известни са два удара на 11 октомври.

На 17 октомври ДТЕК съобщи, че част от оборудването на ТЕЦ-а е сериозно повредено в резултат на тези удари, така че възстановяването на работата на това оборудване може да отнеме известно време.

На 24 ноември компанията съобщи, че поради многобройни атаки на врага срещу енергийни предприятия в страната, в град Ладижин временно са ограничени топлоснабдяването и топла вода.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка