Вдовица на руски полковник, който се простреля 5 пъти, написа писмо до Путин

Pan.bg 28 ное 2022 | 19:34 views (918) commentaries(0)
img
пан.бг

Вдовицата на руски полковник, който се простреля 5 пъти, написа писмо до Путин
Альона Мазуренко — понеделник, 28 ноември 2022 г., 17:26 ч.


В отворено писмо до Владимир Путин, вдовицата на заместник-началника на Тихоокеанското висше военноморско училище Вадим Бойк, Юлия, написа, че съпругът й е извършил „самопрострелване“, затова че е бил обвинен в провали по време на мобилизацията.

Източник: Медуза

Подробности: Жената моли Путин да наблюдава разследването на смъртта на съпруга й, който според съобщения в медиите се е самоубил по време на работа.

Писмото е от 20 ноември.

В писмото съпругата посочва, че от 16 септември в училището, където работи съпругът й, е разгърнат мобилизационен пункт.

За отговорник по приемането, настаняването и контрола на мобилизираните е назначен мъжът й полковник от Руската федерация Вадим Бойк.

Оттогава според нея „той почти не нощувал вкъщи, опитвал се да реши възникналите проблеми, но не срещал подкрепа от страна на ръководството и в един момент осъзнал, че се „опитват да бъде набеден "като виновник за всички провали и недостатъци."


След това съпругът й е изпратен на полигон в село Сергиевка в Приморския край, където трябва да отговаря за ремонта на военна техника, която да бъде изпратена в зоната на военните действия в Украйна, както и за обучението на наборни военнослужещи.

Жената твърди, че съпругът й е имал много трудности, споделил с нея, че казал на командира си "с такава техника е невъзможно да се изпълняват бойни задачи", но началникът на училището контраадмирал Олег Журавльов не му е помогнал.

По думите на жената съпругът й е страдал от безсъние около месец, като за това време свалил 15 килограма.

На 14 ноември представители на комисия от Хабаровск, която проверява оплаквания на мобилизирани, идват на полигона за проверка.

Според вдовицата началникът на училището адмирал Журавльов е "проявил майсторство в интригата" и излязъл в отпуск по болест, а съпругът й е уведомен, че носи цялата наказателна отговорност.

Дословно в писмото: „Инспекторите вече открито информираха съпруга ми полковник Бойк, че за "загуба и повреда" на държавно имущество, той ще бъде обвинен за над 100 милиона рубли и ще бъде подведен под наказателна отговорност с конфискация на имущество.“

Тялото на съпруга й е открито сутринта на 16 ноември. Според жената той дошъл от полигона до сградата на военноморското училище във Владивосток и влязъл в кабинета на своя началник.

Буквално в писмото: „Да, в кабинета на началника си (влиза – бел.ред.), а не в неговия собствен, както пишат всички , сяда на стола и изстрелва пет куршума от служебно оръжие в себе си, при това целта не е главата , цели се всичко, за да приключи възможно най-скоро."

Отбелязва се, че това е може би първият случай на подобно самоубийство в Русия, тоест на практика саморазстрел.

Вдовицата смята, че съпругът й "с действията си явно е искал да привлече вниманието на ръководството на Руската федерация и да даде сигнал, че има сериозен проблем със старото въоръжение, което се изпраща на фронта, че трябва да се направи нещо, че Родината е в опасност".


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка