ISW, анализ : От какви контраатаки се страхуват руснаците и как се укрепват

Pan.bg 28 ное 2022 | 07:43 views (1030) commentaries(0)
img
пан.бг

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >ISW съобщи от какви контраатаки се страхуват най-много руснаците и как се укрепват
Олга Хлущенко — понеделник, 28 ноември 2022 г., 05:28

Украински военни, илюстративна снимка на Генералния щаб

Институтът за изследване на войната (ISW) анализира сателитни снимки на укрепленията на окупаторите в района на Херсон и посочи тяхната уязвимост, а също така съобщи какви украински контрамерки очаква врагът.

Източник: ISW

Подробности: Руските военни очакват, че украинските сили за отбрана могат да пресекат река Днепър и да проведат контранастъпателни операции в източната част на Херсонска област, като вероятно застрашават всички важни наземни комуникационни линии от Крим към континента.

Руските войски очевидно не разчитат на факта, че ще могат да попречат на украинските войски да преминат река Днепър и също така не поставят приоритет на отбранителни позиции, които да спрат такова преминаване.


Те създават условия за дългосрочна отбрана в източната част на Херсонска област, което може да позволи създаването на силно украинско укрепление на източния бряг на Днепър.

Руските войски укрепват позициите си по критичните линии на съприкосновение в източната част на Херсонска област, за да се защитят от евентуално бъдещо украинско контранастъпление.

Сателитни снимки показват, че руските войски дават приоритет на копаене на окопи и изграждане на противотанкови укрепления от типа "зъбите на дракона" по демаркационните линии, които свързват руските войски на източния (левия) бряг на Днепър с югоизточните тилови райони в Херсонска област и Крим, както и с източните тилни райони около Мелитопол на Запорожка област.Повечето от тези полеви укрепления са разположени непосредствено на демаркационните линии и в по-голямата си част са ориентирани перпендикулярно на самите пътища. Като такива, те приличат повече на добре проектирани пътни прегради, отколкото на части от цялостни отбранителни линии.

Окупаторите също така мощно укрепиха 3-километровата ивица земя, която разделя Кинбурнската коса от континенталната част на Херсонска област, както и по плажовете на юг и изток от тази ивица.

Позициите на руската отбрана показват, че руското военно ръководство разглежда перспективата за украинска контранастъпление през река Днепър като сериозна заплаха.

Повечето от руските полеви укрепления в източната част на Херсонска област обаче са оптимизирани за защита на пътищата и биха били много уязвими, ако бъдат обградени на открит терен.

Много укрепления по пътищата не се простират далеч отвъд самите пътища, често достатъчно далеч, за да осигурят добри полета за огън от двете страни на самия път. Повечето от тези позиции имат отворени флангове, които завършват в средата на полетата.

Много от тези позиции не са на разстояние за тактическа поддръжка една от друга, което прави всяка от тях уязвима от украинската тактическа среда.От института предполагат, че окупаторите може да се опитат да забавят , вместо да спрат украинската офанзива на източния (левия) бряг на река Днепър, за да разположат повече подкрепления.

Анализаторите отбелязват, че украинските контраофанзиви понякога се развиват много по-бързо, отколкото са започнали.

Усилията на Русия да подготви големи отбранителни позиции в източната част на Херсонска област, независимо от това колко добре или зле са изпълнени, подчертават критичното значение на тази област за по-нататъшния ход на войната.

Ако украинските сили се укрепят в източната част на Херсонска област, те биха могли да застрашат допълнителна контраофанзива срещу Мелитопол от запад, срещу която руските сили вероятно ще се опитат да се защитят.

Институтът отбелязва: „ISW не предлага никакви прогнози за бъдещи украински операции и не прави никакви оценки за способността на Украйна да провежда контраофанзивни операции, както беше обсъдено по-горе. Руските военни обаче ясно обмислят украинска контраофанзива през Днепър и/или през Кинбурнската коса като възможно и много опасно“.

Основни изводи за хода на военните действия в Украйна на 27 ноември:

Украинският генерален щаб съобщи, че руски официални лица се подготвят за нова вълна от тайна мобилизация, която ще започне на 10 декември в Руската федерация и окупираните от Русия територии на Украйна.
Руски блогъри широко критикуваха Федералната митническа служба на Русия за забавяне на митниците и конфискуване на стоки с двойна употреба, изпратени от доброволчески движения на руската армия.
Украинският генерален щаб съобщи, че руските войски по линията Сватово-Креминна водят отбранителни операции около Купянск и настъпателни операции западно от Кремина.
Руски източници съобщават, че украинските войски продължават контранастъпателните операции в посока Сватово и Креминная.
Окупаторите продължават настъпателните операции около Авдиевка. Украинският генерален щаб не съобщи, че украинските сили са отблъснали всички наземни атаки около Бахмут на 27 ноември, което предполага, че руските сили може да са напреднали в района.

Руските окупационни служители продължиха насилствено да отвеждат украински деца от окупираните територии на Луганска област в Русия под предлог, че децата се нуждаят от специални медицински грижи.


източник

Українська правда


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ISW, анализ : От какви контраатаки се страхуват  руснаците и как се укрепват

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка