ГЩ на Украйна: Руската армия се прегрупира за укрепване в три направления

Pan.bg 27 ное 2022 | 01:20 views (646) commentaries(0)
img
пан.бг

Руската армия се прегрупира за укрепване в три направления - Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна
Олена Рощина — събота, 26 ноември 2022 г., 18:34 ч

снимка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

На 276-ия ден от мащабната война руските войски се прегрупират с цел укрепване на части в района на Лиман, Авдиев и Новопавлив.

Източник: оперативна информация на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа в събота, 26 ноември

Буквално: „Врагът не престава да нанася удари по граждански обекти. Той съсредоточава усилията си върху сдържането на действията на подразделенията на Силите за отбрана, извършва инженерно оборудване на отбранителните рубежи и позиции, продължава настъпателните действия по определени направления. Опитва се да попълни загубите в личен състав, въоръжение, боеприпаси и техника и ГСМ.

Противникът продължава прегрупирането на войските за укрепване на частите и частите в района на Лиман, Авдиев и Новопавлив.

Детайли: През денонощието противникът е нанесъл 2 ракетни удара по цивилни обекти в град Днепър и е нанесъл 4 удара със залпови реактивни системи по позиции на Въоръжените сили и населени места.

Във волинското, полиското и северното направление обстановката не се е променила съществено и не са открити признаци за формиране на вражески настъпателни групи.

В слобожанското направление, в граничните райони на Белгородска област на Руската федерация, руснаците продължават да държат групи от свои войски. В околностите на Кудиевка, Харковска област противникът е нанесъл нападение с БЛА.

Окупаторите водят активна отбрана в купянското направление. В Лиманското направление основните усилия са съсредоточени върху воденето на настъпателни действия, обстрел от минохвъргачки, цевна и реактивна артилерия. По-специално, в районите на селищата Берестов, Купянск, Котляровка, Табаивка и Крохмално в Харковска област; Новоселивске, Стелмаховка, Макеевка, Плошанка и Диброва в Луганска област и Терни и Райгородок в Донецка област. Близо до Берестово врагът използва атакуващ БЛА.

Противникът се опитва да продължи настъпателните действия в Бахмутско и Авдиевско направление. Артилерия от различни типове стреля по районите на населените места Билогоровка, Соледар, Бахмутске, Бахмут, Опитне, Андриевка, Первомайске, Красногоровка, Марьинка и Новомихайловка в Донецка област. Атакуван от силите на армейската авиация в района на селището Авдиевка. В района на Ню Йорк беше разположен ударен БЛА на противника.

Противникът води отбранителни действия в новопавловското и запорожското направление. С минохвъргачки, стволна и реактивна артилерия са обстрелвани районите на населените места Въгледар, Пречистивка, Золота Нива, Времивка в Донецка област и Дорожнянка, Гуляйполе, Зализничне, Орихов, Мала Токмачка, Щербаки, Камянске и Зелени Гай в Запорожие. Той нанесе въздушни удари в районите на Времивка в Донецка област и Чаривни в Запорожие.

В Криворожското и Херсонското направление руските военни продължават да усъвършенстват фортификационната техника и логистичното осигуряване на предните части и позиции.

Противникът не спира артилерийския обстрел на части на украинските войски и населени места на десния бряг на река Днепър. Цялата гама артилерия е използвана за обстрел на населените места Качкаривка, Червин Маяк, Костирка, Змиевка, Берислав, Микилске, Приднепровске, Антоновка, Зеленовка, Музикивка, Чернобаевка в Херсонска област и град Херсон.

На свой ред, подразделения на ракетните войски и артилерията на Силите за отбрана на Украйна през изминалото денонощие поразиха команден пункт, 9 района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника на противника, както и друг важен обект на окупаторите.

източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка