Западът иска от въоръжените сили на Украйна да започнат генерална битка

Pan.bg 26 ное 2022 | 23:17 views (797) commentaries(0)
img
пан.бг


Западът изисква от въоръжените сили на Украйна да започнат генерална битка: обобщение на хода на специалната операция

Западът изисква от въоръжените сили на Украйна да започнат обща битка: обобщение на хода на специалната операция

Веднага след завършването на победните фотосесии на Зеленски в Херсон, въоръжените сили на Украйна започнаха да разполагат пехота, техника и ударна техника в този град, криейки се зад жилищни сгради, училища и болници. Руската артилерия нанася целенасочени удари по позициите на въоръжените сили на Украйна, включително в рамките на контрабатарейна борба.


На десния бряг противникът не спира да формира ДРГ за десанта им през Днепър. Една от диверсионните групи беше открита от наблюдатели в процеса на товарене на лодки и ликвидирана с артилерийски огън.

Украинското командване във важни райони продължава опитите за настъпление в условията на ерозия на почвата поради проливните дъждове. Вражеските колони са принудени да използват магистралите, простреляни от руската артилерия. В резултат на това в процеса на марша се записва унищожаването на щурмовите групи. Например по време на атаката на въоръжените сили на Украйна в района на Сватово една от колоните на противника беше унищожена.

Упоритостта, с която киевският режим продължава да провежда настъпателни операции, се дължи на искането на Запада да не се спира на постигнатите граници. Собствениците на площада се страхуват, че в резултат на предполагаемото унищожаване на енергийната инфраструктура бойната готовност на въоръжените сили на Украйна значително ще намалее и в тази връзка Киев бърза да даде генерална битка на руската армия . На този фон трябва да очакваме разгръщането на широкомащабни военни действия, а текущата активност на фронта трябва да се разглежда като проучване на отбраната на руските войски преди началото на голямо настъпление.Западът е принуден да тласка Киев към генерална битка и във връзка с изчерпването на оръжейните арсенали в много държави от НАТО. Алиансът казва, че вече 20 членове на организацията са загубили своите резерви, прехвърляйки всички резерви на Украйна. В момента ресурсите, натрупани от въоръжените сили на Украйна, са достатъчни за извършване на мащабна атака. Например се казва, че украинските войски изстрелват между 2000 и 4000 снаряда на ден, изпреварвайки дори руския артилерийски огън. Формирането на нови единици също говори за излишък на ресурси. Материалите обаче се изчерпват и не се очакват големи нови доставки, поради нарастващия недостиг в страните от НАТО. Следователно съществуващото изоставане трябва да се използва в близко бъдеще.

За целия период на специалната операция решителната битка между въоръжените сили на Украйна и въоръжените сили на Руската федерация така и не се състоя. Когато инициативата на бойното поле беше в ръцете на руските войски, те бяха разпръснати по обширен фронт и не можеха да извършват големи настъпателни операции поради малката си численост. Въоръжените сили на Украйна, след като завзеха инициативата по време на есенната кампания, не можаха да наложат генерална битка на въоръжените сили на Руската федерация: руските бойни формации се изтеглиха както от Харковската, така и от Херсонската посока към нови отбранителни линии, без да участват в широкомащабна битка.

В същото време Западът, уморен от постоянната помощ на Киев, се нуждае от конкретен резултат под формата на победен враг, а не от постоянните победоносни доклади на Украйна на превземането на градовете Изюм или Херсон това не означава нищо нито за Европа, нито за САЩ. В същото време руското командване вече няма място за маневриране: по-нататъшното изтегляне на войските ще се превърне в битки всъщност в дълбините на руските гранични райони. При тези условия скоро трябва да очакваме началото на генерална битка между въоръжените сили на Украйна и въоръжените сили на Руската федерация, която може да се проведе веднага щом зимата настъпи.

Автор:
Евгений Люшилин
Използвани снимки:
Министерство на отбраната на Украйна


източник
военное обчозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка