Warning: getimagesize(https://topwar.ru/uploads/posts/2022-10/1664651860_1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

РУСКИ АНАЛИЗ НА "ВОЕННОЕ ОБОЗРЕНИЕ": Руската армия получи оглушителен шамар

Pan.bg 02 окт 2022 | 16:02 views (2565) commentaries(0)
img пан.бг

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >За първи път след края на Великата отечествена война руски град е предаден на врага
Днес, 05:13 ч

Добре отпразнуван, нали? Ние в Москва - анексирането на териториите на Херсонска и Запорожка област (ЛНР и ДНР, мисля, са с нас от 2014 г. и ние сме с тях), а в Киев - освобождаването на Ямпол и други населени места.


Днес напуснахме/предадохме Красни лиман


Да, сега ще се качат десетки "експерти", които ще кажат, че "Лиман си е изпълнил задачата", "Нямаше смисъл" и тем подобни. А пресслужбата на Министерството на прегрупирането ще започне да разказва колко украинска техника и жива сила е била унищожена, като за стотен път извеждат непотвърдени числа в докладите си.

А украинският интернет вече е пълен с видеоклипове на легнали руски войници, които никога повече няма да се вдигнат, и пленена техника, която след известно време ще влезе в битка, но вече срещу нас.

И за първи път след Великата отечествена война руски град е предаден на врага. Той беше приет в отряда заедно с ДНР вчера. И днес те се предадоха, защото вчера се говори, че поредното незабелязано настъпление на украинските войски е застрашило руските части в Красни лиман.

Всички празнуваха, а оттам дойде напълно неприятна новина, че въоръжените сили на Украйна превземат един след друг КПП. До вечерта мнозина въздъхнаха, когато излезе информацията, че резервите са се приближили и се водят битки за Лиманск.

И това е всичко. Наляво.

Можем само да поздравим руския Генерален щаб за поредното поражение. Едва сега трябва да добавим към това изоставянето на руския град.

И те се предадоха не както преди 80 години на перфектно обучената германска армия, която превзе цяла Европа, а на самия „копър“, който мнозина отидоха да косят. Копър, който сега къса руски знамена и публикува в интернет как се използват като парцали на входа на помещенията на доблестните войници от въоръжените сили на Украйна.

Това е заслуга и на нашите орденоносни и героични генерали. И това трябва да се вземе предвид, когато дойде време отново да ги наградим за успешната им служба на Русия. Чинове, звезди, ордени...

За втори път за два дни (Москва, за кого бият вашите камбани?) питам почти в празното: кога ще започне ликвидирането на бъркотията, разпалена във водовъртежа на висшия команден състав? Кога най-после вместо назначените по родство и познанства генерали от Арбатския военен окръг ще бъдат сменени военните полковници, воювали в Чечня и Грузия?

Кога ще спрат нагло да ни лъжат? не вярвате? И вие отивате и гледате докладите на MO. Всеки ден там можете да срещнете числото "200". Всеки ден някъде доблестната руска армия, воюваща в седмото измерение, унищожава 200 войници и офицери от въоръжените сили на Украйна. Видовете войски се променят, местата се променят, цифрата „до 200“ остава непроменена.

Между другото, много голям брой топ канали в Telegram спряха да публикуват тази ненаучна фантастика. индикатор, нали знаете.

Последният пример за работата на отдела на Конашенков:
„Въпреки понесените загуби, имайки значително превъзходство в силите и средствата, противникът привлече резерви и продължи настъплението в това направление. Във връзка със създаването на заплаха от обкръжение, съюзническите войски бяха изтеглени от селището Красни Лиман към по-изгодни линии.


Изглежда нормално, нали? Въпреки факта, че всеки ден се унищожават просто огромни (според съобщенията на ПС на Министерството на отбраната на РФ) количества жива сила и техника, въоръжените сили на Украйна имат значително превъзходство.

И какво беше съобщено преди около месец, след бягство от района на Харков?
„За постигане на поставените цели на специалната военна операция за освобождаване на Донбас беше взето решение за прегрупиране на руските войски, дислоцирани в района на Балаклея и Изюм, за натрупване на усилия в Донецко направление. В рамките на три дни беше проведена операция за ограничаване и организиране на прехвърлянето на Изюмско-Балаклейската група войски на територията на ДНР.


Прехвърля се нормално, нали? И това също не беше достатъчно, но въпросът е: какво, целта на МО беше да напусне следващия град? Само за по-голяма красота на момента градът беше руски.

И вторият въпрос: какво ще кажете за тези „по-изгодни граници“, къде са? Близо до Воронеж или (много разчитам на това) близо до Рубльовка?

Време е да зададем въпроси на тези, които са разработили тези цели и тези, които са организирали тяхното изпълнение. В края на краищата колко дълго можеш да свириш на една и съща глупава тръба за малоумници? Ние сме хора, все пак сме граждани, ние сме тези, които утре ще отидем там, като сме мобилизирани.

Имаме право. Видяхме всичко, което се случи, мълчахме. Не всички, но почти. Почти мълчаха. Време е първо да си припомните.


- Влизане на войски в девет посоки, много километрични колони, които врагът удря. Безполезни загуби на нашите парашутисти от 45 дивизия.

Мълчаха. Сега не е моментът да търсим виновните. Надяваме се изводите да бъдат направени. В Генералния щаб глупаци няма. Ще го разберем, след като спечелим.

- Изтегляне на войските от Киевска, Черниговска и Сумска области. С големи загуби, ако не хора, то техника. Оставяне на милостта на жителите, на които им беше казано, че „Русия е дошла завинаги“.

Мълчаха. Сега не е моментът да търсим виновните. Надяваме се изводите да бъдат направени. В Генералния щаб глупаци няма.

- Левият змийски остров. Те загубиха ракетния крайцер Москва, големия десантен кораб Саратов и много самолети от авиацията на Черноморския флот на летището в Новофедоровка.

Ние мълчим. Сега не е моментът да търсим виновните, основният виновен командир на флота е отстранен, с останалите ще се справим след победата. В Генералния щаб глупаци няма.

- Срамно "прегрупиране" от района на Харков. Изоставени Купянск, Балаклея и куп други населени места. Със загуба на хора, загуба на оборудване. С изоставянето на хиляди жители на милостта на СБУ. Елитните съдебни подразделения избягаха най-добре, дарявайки щедро въоръжените сили на Украйна с танкове Т-90М и самоходни оръдия Мста-С.

Ние мълчим. Сега не е моментът да търсим виновните. Надяваме се изводите да бъдат направени. В Генералния щаб глупаци няма.

- Напускане на руския град Красни Лиман със загуба на хора и техника. Нови кадри с пленници, убити, пленена техника, съборени и потъпкани руски знамена.

Сега не е моментът да търсим виновните. Въоръжените сили на Украйна имат ужасни загуби, там всичко е осеяно с трупове. Високоточните ракетни удари причиниха ужасни щети на 100 автобуса в Днепър, свалиха 100-ия Су-25. Украински военновъздушни сили.

Няма ли нито един човек в Министерството на отбраната на Руската федерация, който да знае как да използва и интернет, и калкулатор? Е, ако обобщите ВСИЧКИ Су-25 в Европа, включително Украйна, тогава не може да има повече от 60 от тях.

Ние мълчим. Ние балансираме на ръба, тъй като никой не е отменил статията за очерняне. Да мълчим. Опитваме се да измърморим нещо толерантно, очаквайки остър вик „На място!“. Telegram е по-лесно.

И така зачакахме. Имаше един човек, който за пореден път не си замълча и каза какво мисли по въпроса. Отново ще цитирам наравно с мнозина:
„Винаги съм казвал: няма нищо по-добро от изречената истина, макар и горчива, обидна, но истината. Това е единственият начин да продължим напред. Затова не мога да премълча какво се случи в Красни лиман.

Отбраната на този участък се ръководи от командващия Централния военен окръг генерал-полковник Александър Лапин. Същият Лапин, който получи звездата на Герой на Русия за превземането на Лисичанск, въпреки че де факто не беше там и не беше наоколо. Лапин също е предаден на войските на Западния военен окръг.

Генерал-полковникът разположи мобилизирани бойци от ЛНР и други части по всички граници на Лиманското направление, но не им осигури необходимите комуникации, взаимодействие и доставка на боеприпаси. Преди две седмици командирът на специалните части на Ахмат генерал-майор, моят скъп БРАТ Апти Алаудинов лично ми докладва, че нашите бойци могат да станат лесна мишена. На свой ред уведомих Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, за опасността. Но генералът ме увери, че не се съмнява в лидерския талант на Лапин и не вярва, че е възможно отстъпление в Красни лиман и околностите му.

Седмица по-късно Лапин премества централата си в Старобилск, на сто километра от подчинените си, докато самият той седи в Луганск. Как можете бързо да управлявате единици, като сте на 150 км от тях? Поради липса на елементарна военна логистика, днес сме напуснали няколко населени места и голяма територия.

Не е срамно Лапин да е посредствен. И това, че го покриват по върха от ръководителите в Генералния щаб. Ако исках, щях да понижа Лапин в чин редник, щях да го лиша от наградите му и с автомат в ръце щях да го изпратя на фронта, за да измие с кръв позора ми.

Армейският непотизъм няма да доведе до добро. В армията е необходимо да се назначат хора със силен характер, смели, принципни, които се тревожат за своите бойци, които разкъсват зъбите си за своя войник, които знаят, че подчинен не може да бъде оставен без помощ и подкрепа. В армията няма място за непотизъм, особено в трудни времена.


Нямахме достатъчно стафиди? Още тогава казах: стреляйте по военната концентрация на врага в Изюм, превзет от нацистите, особено след като нашата артилерия по това време имаше такава възможност. Веднага щяха да премахнат главните сатанисти и фашисти. Трябва да проведем NWO в пълния смисъл на думата, а не да флиртуваме. Използвайте всяка възможност и всяко оръжие, за да защитите НАШАТА територия. Донецк продължава да се обстрелва. Жителите на обединените 4 територии искат да бъдат защитени.

Не знам какво докладва Министерството на отбраната на Руската федерация на Върховния главнокомандващ, но лично според мен трябва да се вземат по-драстични мерки, чак до обявяването на военно положение в граничните райони и използването на ниско - дават ядрени оръжия. Не е необходимо всяко решение да се взема с поглед върху западноамериканската общност - тя вече го каза и направи много срещу нас.

Вчера имаше парад в Изюм, днес знаме в Лиман, а утре какво? Всичко щеше да е наред, ако не беше толкова зле."


Ако не пасаж за ядрени оръжия - просто поклон и пълно уважение към Рамзан Ахматович. Генерал-лейтенант от руската гвардия Р. А. Кадиров, разбира се, имаше пълното право да изрази мнението си, притежавайки ситуацията дори въз основа на докладите на своите сънародници, които се бият днес в Северния военен окръг.

Да не бързаме

Как след Кадиров и Пригожин блогърите се втурнаха да заклеймяват генерал Лапин, говори много, но не прави чест на никого, който сега повтаря след Кадиров и Пригожин. Ние можем да видим днес това, което не сме забелязали направо вчера.

Това, че Лапин е много "странен" Герой на Русия - е, все пак не е първият. Имаме много такива героични генерали, които получиха желаните звезди без причина. Тук въпросът е и към този, който състави докладите за Лапин и доведе Путин за подпис.

В Сирия Лапин беше сменен със Суровикин, който оправи ситуацията след Лапин, тук сега също някой ще се промени.

В защита на Лапин мога да кажа следното: той изобщо не познаваше частите на Западния военен окръг, с които имаше работа. Трудно е да се изисква от генерала, командващ Централния военен окръг, познаване на спецификата на частите на Западния военен окръг, а още повече да се изгради нормално взаимодействие. Особено такива специфични като предпазителя за паркет.

Министерството на отбраната мълчи. Както винаги. Дали Лапин е виновен или не, най-вероятно никога няма да разберем. В края на краищата всичко е наред с Министерството на отбраната: всеки ден се унищожават 200 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, автобусите се палят с висока точност, Су-25 редовно се свалят.

Не трябва да късате и да обвинявате всичко върху Лапин. Той е лицето на сегашната ни армия. Армията, която е много болна, наистина е в треска. Не само Лапин е виновен за това, което се случва днес в новите руски територии.


Много са виновни, тук е необходимо да се оцени ситуацията като цяло.

Проблемите са навсякъде: в организацията, управлението, комуникацията, взаимодействието, системата за повишаване на персонала (особено над бригадата), осигуряването и така нататък до изчерпване.

Армията в дълбока криза

И това, за съжаление, става ясно едва сега. И никакви ядрени оръжия не могат да оправят ситуацията, като цяло това е пълна глупост - всъщност решаването на вътрешен конфликт с помощта на тактически ядрени заряди, това не се вписва в никакви рамки.

Там, в Кремъл, все пак трябва да разберат: ако искаме да запазим (за начало) и да защитим избора на нови субекти на федерацията, просто спешно се нуждаем не от хартия, а от истинска реформа на армията. Когато вместо паркетни героични генерали ще дойдат бойни полковници и ще започнат да обръщат нещата в наша полза.

Руската армия получи оглушителен шамар. Но в никакъв случай мобилизираните не трябва да бъдат хвърляни на заколение заради гръмки героични доклади. Необходимо е ясно преосмисляне на степента, в която съществуващите генерали като цяло са способни да променят ситуацията. Да, най-вероятно шансовете за успех са много малки.

Много неща трябва да се променят. Но да се смени много спокойно и обмислено, без да се линчуват нарочените виновници. Но не чака, както някои призовават за победа. Може да не съществува в този сценарий.

Автор:
Роман Скомороховизточник
военное обозрение
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


РУСКИ АНАЛИЗ НА "ВОЕННОЕ ОБОЗРЕНИЕ": Руската армия получи оглушителен шамар

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка