Полската армия обяви курсове за военно обучение за всички желаещи

Pan.bg 27 сеп 2022 | 00:19 views (513) commentaries(0)
img
пан.бг
Полската армия обяви курсове за военно обучение за всички желаещи
Понеделник, 26 септември 2022 г., 22:15 ч

Полското министерство на националната отбрана и полските въоръжени сили организират поредица от безплатни курсове за военно обучение за доброволци на възраст от 18 до 65 години през октомври и ноември.

Както съобщава "Европейска истина", това съобщи полското министерство на отбраната в понеделник.

В 17 военни части на Полша ще се проведат еднодневни курсове за обучение под мотото „Тренирайте с армията“. Те ще говорят за основите на притежанието на оръжие, стрелбата, ръкопашния бой, ориентирането на терена, оцеляването и оказването на първа помощ.

„Ние гарантираме професионално обучение, храна и приятно прекарване. Прекарайте една събота с нас и ние ще ви научим как да се защитавате и да бъдете в безопасност“, се казва в рекламното съобщение на въоръжените сили на Полша.

Можете да се регистрирате за военен курс по имейл, телефон, месинджъри, социални мрежи и лично. Сетът ще приключи в 13:00 часа в деня преди тренировката.

Единствените условия за участие в курсовете са полско гражданство, възраст 18-65 години и подходящо удобно облекло. Курсовете ще продължат осем часа от 8 октомври до 26 ноември. Отбелязва се, че стрелбата ще се обучава на симулатори и симулатори, без използване на бойни патрони.

Както знаете, в момента полската армия има 110 000 военнослужещи и 30 000 служители на службите за национална сигурност. Полша планира да увеличи числеността на войските до 250 000 професионални войници и 50 000 служители на службите за национална сигурност.

Приетият през пролетта Закон "За защита на отечеството" въведе нов вид военна служба - доброволна военна служба. Може да мине всеки, който не е бил в армията. Благодарение на него можете да преминете военно обучение и в бъдеще да останете в резерва или да се присъедините към професионалната армия.

Към края на август повече от 13 хиляди души са се записали за доброволна основна военна служба в Полша и този брой може да се увеличи през следващите седмици.


източник

Українська правдаСнимка: https://focus.ua/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка