ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПОЛКОВНИК МАНОЛ ТЕНЧЕВ - ВОЕНЕН ЕКСПЕРТ, ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ!

Pan.bg 26 сеп 2022 | 17:32 views (2265) commentaries(0)
img
На 26 септември 2022 г. о.з. полковник Манол Петров Тенчев, бивш началник на отдел в Министерството на отбраната, ще отбележи своя 65 годишен юбилей и преминаването си в пенсия.
В продължение на 20 години полк. Тенчев служи в три дирекции и две изпълнителни агенции на МО. Същият е безспорен авторитет в Българската армия и в средите на запасното войнство. Благодарение на него, в качеството му на началник на отдел в дирекция „Социална политика“, бяха издигнати на много високо ниво координацията, взаимодействието и партньорските отношения между ръководството на МО и военнопатриотичните съюзи.
Полковник Тенчев е трето поколение военна кръв и второ поколение офицер от ВВС. В продължение на 10 години, до закриването на предмета НВО през 1990 г., работи във Военния отдел на Министерството на просветата като преподавател по НВО и инструктор по ВПО в градовете Рудозем и Стара Загора. Магистър е по история и журналистика. Завършил е с отличен успех Стратегическия курс “Национална сигурност и отбрана” на Военна академия “Г. С. Раковски” (2009 г.). Автор е на идеята (1993 г.), първата концепция (2002 г.) и първата книга за изграждане на Национална гвардия в България („Българската национална гвардия – поглед към бъдещето”, 2005 г.), като последна степен на армейския мобилизационен резерв, изграден на принципите на доброволността и териториалната отбрана на страната. Автор е и на двуезичните (на български и английски език) представителни брошури на МО “Огнестрелното оръжие на българския офицер” (2001, 2008 г.) и “Картечниците в българската пехота” (2005, 2008 г.). Редактор е на книгата “Приложения към ритуалите в Българската армия” (2006 г.). Главен редактор на информационния бюлетин на МО “Социална адаптация” (2003-2007 г.). Автор е на над 100 публикации в централния и военния печат в областта на военната история, националната сигурност и отбраната на страната.
Кавалер е на почетния знак на МО “Св. Георги” – II ст. за офицери (2017 г.) и на наградния знак на МО “За вярна служба под знамената” – ІІІ и ІV ст. (2001, 2007 г.). За заслуги към българския военнопромишлен комплекс е награден от предприятието АРКУС-АД с поименно лично огнестрелно оръжие (2002 г.). Почетен офицер от резерва на Българската армия (2009 г.). Почетен член на СОСЗР (2017 г.) Член на Съюза на българските журналисти.

Пожелаваме му много здраве и успехи! Благодарим му за грижите, които полага към военнопатриотичните съюзи и професионализма в работата му, свързана с военната история и военнопатриотичното възпитание.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Да има винаги остро перо и да защитава винаги честността!
Честито господин подполковник!
С уважение: Колегите от списание КРИЛЕ и Pan.bg, колеги и приятели от военнопатриотичните съюзи


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПОЛКОВНИК МАНОЛ ТЕНЧЕВ - ВОЕНЕН ЕКСПЕРТ, ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка