ГЩ на Украйна: Руснаците пращат мобилизираните без подготовка на фронта

Pan.bg 25 сеп 2022 | 20:10 views (577) commentaries(0)
img
пан.бг


Руснаците пращат мобилизираните без подготовка на фронта – Генералния щаб
Катерина Тищенко — неделя, 25 септември 2022 г., 18:51

GETTY IMAGES

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заявява, че руското командване изпраща новопостъпили за мобилизация военнослужещи без подготовка директно на предната линия за попълване на частите, претърпели загуби.

Източник: сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18 ч

Буквално: „Командването на руските окупационни войски на новопостъпилите мобилизиращи военнослужещи без подготовка насочва попълването на частите, претърпели загуби, директно на фронтовата линия.

Това съществено се отразява на понижаването на нивото на морала и психологическото състояние на военнослужещите от противника и качеството на изпълнение на задълженията им."

Подробности: Генералният щаб съобщава още, че от 22 септември военните комисариати на Руската федерация работят денонощно, а тези, които се опитат да избегнат мобилизация, са заплашени от наказателна отговорност.

Съобщава се също, че в Севастопол, във временно окупирания Крим, са връчени около хиляда призовки на мъже в наборна възраст. Представители на окупационните войски уверяват мобилизирания личен състав, че службата им ще се извършва на временно окупираната територия на Херсонска област до края на срока на т. нар. „специална операция“.

Предистория:


На 21 септември руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация.
Официално се предвижда да бъдат викнати 300 000 резервисти. По-късно се оказа, че в указа за мобилизацията има секретна клауза, която позволява на Министерството на отбраната на страната да призове милион души за войната.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка