Путин смени зам.военният министър по логистиката ген.Булгаков с ген. Мизинцев

Pan.bg 24 сеп 2022 | 16:15 views (367) commentaries(0)
img
пан.бгпан.бгМихаил Мизинцев е назначен за заместник-министър на отбраната по логистиката
Заместник-министърът на отбраната по логистиката на въоръжените сили на Руската федерация Михаил Мизинцев
© Вадим Савицки/пресслужба на Министерството на отбраната на Руската федерация/ТАСС

Армейски генерал Дмитрий Булгаков, който преди това е заемал тази длъжност, е освободен от нея във връзка с преместването на друга работа.

МОСКВА, 24 септември. /ТАСС/. Началникът на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев е назначен за заместник-министър на отбраната по логистиката на ВС на РФ. Това съобщиха в събота от руското министерство на отбраната.

„Генерал-полковник Михаил Мизинцев е назначен на поста заместник-министър на отбраната на Руската федерация, отговарящ за логистиката на въоръжените сили на Руската федерация. Преди това генерал-полковник М. Мизинцев е бил началник на Националната отбрана. Центърът за управление на Руската федерация“, се казва в доклада.

От ведомството добавиха, че армейският генерал Дмитрий Булгаков, който преди това е заемал тази длъжност, е освободен от нея във връзка с преместването на друга работа.

Михаил Мизинцев е роден през 1962 г. През 1980 г. завършва Калининското суворовско военно училище, от 1980 г. до 1984 г. е курсант в Киевското висше общовойсково командно училище. След това заема длъжности в различни групи войски и военни окръзи, в Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, щабовете на Севернокавказкия и Московския военни окръзи и е студент във Военната академия на Генералния щаб на Въоръжените сили на РФ. Мизинцев беше назначен за ръководител на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация през декември 2014 г.

Дмитрий Булгаков е роден през 1954 г. През 1976 г. завършва Волското висше военно училище по логистика, през 1984 г. - Военната академия по логистика и транспорт (сега - Военна академия по логистика на А. В. Хрулев), през 1996 г. - Военната академия на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ Сили. От 1976 г. служи във въоръжените сили на СССР и Русия на различни длъжности от заместник-командир на отделен комуникационен полк до първи заместник-началник на логистиката на въоръжените сили на Руската федерация. През 2010 г. е назначен за заместник-министър на отбраната по логистиката.


източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка