Генерален щаб на Украйна: Руснаците правят неуспешни опити да пробият Харков

Pan.bg 15 авг 2022 | 20:12 views (2855) commentaries(0)
img
пан.бг


В района на Харков и на няколко други места врагът искаше да пробие, но напразно - Генералният щаб беше събран
"Украинская правда" — понеделник, 15 август 2022 г., 18:59 ч.
1961 г
Добави към любими

Украинският Генерален щаб отбелязва постоянен обстрел почти по цялата линия на фронта. На някои места, по-специално в Донбас, руските войски направиха опити за настъпление.

Източник: съобщение на Генералния щаб

Детайли: Посочва се, че в Сиверското направление, за да демонстрира присъствието си и да обуздае подразделенията на Силите за отбрана, противникът е стрелял от цевна артилерия.

В харковското направление противникът продължава да унищожава военни и граждански обекти с всички налични средства за огнево поразяване. Окупаторите използваха авиацията за удари край Верхний Салтов, Сосновка и Ртишчевка.

Противникът се опита да пробие отбраната на въоръжените сили на Украйна в посока Козач Лопань - Уди. Украинските войници "грубо посрещнаха нашествениците и ги отблъснаха".

В Славянско направление противникът безуспешно се опитва да отблъсне нашите защитници със съсредоточен артилерийски огън в районите на Хрушувахя, Краснопол, Асиевка и Мазановка. След това с щурмови действия той се опита да подобри тактическата позиция в посока Довгенке - Мазановка, не успя, оттегли се.

В Краматорско направление вражески обстрел е регистриран край Спирний, Ивано-Дариевка и Райгородка. Вражеските самолети действаха близо до Спирни и Пришиб.

С настъпателни и щурмови действия окупаторите се опитаха да настъпят в направленията на Ивано-Дариевка, Виимка и Весели. Те претърпяха пълен провал и хаотично се оттеглиха на заетите преди това позиции.

В посока Бахмут противникът се опита да създаде благоприятни условия за по-нататъшно настъпление в отделни райони, използвайки налични средства за огнево поражение. Въздушни удари край Соледар и Яковловка. Направил опит за щурм от района на ТЕЦ "Въглехирска" в посока к.Вършина. Претърпя загуби и се оттегли.

В посока Авдиев обстрели са регистрирани в районите Красногоровка, Писки, Опитни, Водяни и Маринка. Окупаторите нанесоха и въздушни удари край Ню Йорк, Водяни и Новобахмутивка. Противникът безуспешно се опитва да подобри тактическата позиция в посока Старомихайловка и Невелски.

В новопавловското и запорожското направление противникът обстрелва населени места по линията на съприкосновение с танкове, цевна артилерия и реактивни залпови системи. Използвана авиация за удари в района на Новомихайловка, Елизаветовка, Щербаки и Чаривни.

Окупаторите се опитаха да настъпят в посока Славне - Новомихайловка, Солодке - Водяне, Солодке - Володимировка, Егоровка - Павливка. Те получиха тежък отпор, претърпяха загуби и се върнаха назад.

В посока Южен Буз противникът водеше огън от различни видове танкове и артилерия по линията на съприкосновението и в дълбочината на отбраната, за да предотврати прегрупирането на украинските части и да им създаде благоприятни условия за провеждане на контранастъпление. Противникът нанесе въздушни удари край Андриевка, Мирни, Благодатни и Лозовой.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка